• Snabba leveranser
 • 14 dagars öppet köp
 • 3 års garanti
0
Min varukorg
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
OUTLET Inredningsprojekt

Så skapar du en behaglig ljudmiljö

Så skapar du en behaglig ljudmiljö
Artikel

Trött på störande ljud på jobbet? Du är inte ensam, men som tur är kan problemet lösas på flera sätt – alltifrån att inreda rummet med mjukare ytor och material till att spela upp naturliga bakgrundsljud. Nedan listar vi tio av de enklaste och mest effektiva lösningarna.
 

Dåliga ljudmiljöer är ett av våra vanligaste arbetsplatsproblem. Det räcker med små störningsmoment för att koncentrationen ska minska och stressen öka. Samtidigt får det inte bli för tyst, för då kan vi störas av andra ljud, som kollegors samtal. En bra måttstock är att du ska kunna höra att dina kollegor pratar, men inte vad de säger. 

 

Tio tips för en bättre ljudmiljö
Så vad krävs då för att skapa en bra och behaglig ljudmiljö på kontoret? Svaret finns nedan: i form av tio olika sätt att ljudsäkra din arbetsplats.

 

1. Vägghängda ljudabsorbenter bidrar inte bara till att sänka ljudnivån i rummet, de kan också ge ett lyft för arbetsmiljön i allmänhet genom att bli till en prydnad för hela kontoret. Finns i flera olika färger och former – så det är bara att släppa loss kreativiteten och mixa och matcha efter egen smak. 

 

2. Textilier i alla dess former dämpar ljudnivån och tumregeln är: ju mer tyg och veck, desto bättre. Stilrena gardiner, draperier och mattor är alltså inte bara en fröjd för ögat, de är bra för örat också. 
 

3. Stoppade möbler fungerar alldeles utmärkt som ljuddämpare. Därför är tygklädda kontorsstolar

fåtöljer och soffor ett givet inredningsval i rum med hårda golv och få textilier i övrigt. 

 
4. Öppna bokhyllor fyllda med böcker hjälper till att reducera ljuden, till skillnad från stängd förvaring med hårda dörrar som reflekterar ljud och kan skapa irriterande efterklang.

 

5. Växter är naturliga ljuddämpare som dessutom renar luften och gör arbetsplatsen mer trivsam. Den öppna topplådan i vår serie Modulus passar perfekt för växter och är en bra lösning att placera ovanpå din Modulus hylla.

 
6. Sätt mobilen och datorn på ljudlöst – en självklarhet eller hur? Då slipper du och dina kollegor att avbrytas av distraherande ljudsignaler från exempelvis sms eller push-notiser. 

 

 

7. Filtklädda möbeltassar och så kallade Silent Socks förhindrar störande skrapljud från stolsben. Ger samtidigt golvet ett extra skydd genom att stolen glider lättare.

 

8. Golv- och bordsskärmar med ljudabsorberande fyllning gör stor skillnad för arbetsmiljön, särskilt i öppna kontorslandskap där de effektivt tar hand om oönskade ljud från kontorsmaskiner, tangentbord och högtalande kollegor. Därtill skapar skärmarna rum i rummet och ger medarbetarna en chans till efterlängtad avskildhet.

 
9. Ljudabsorberande anslagstavlor
med mjuka ytor av textil fyller två funktioner. Dels dämpar de ljudreflexionerna från väggarna, dels är de perfekta för kom-ihåg-listor och informationsspridning kollegor emellan.

 

10. Inspelat bakgrundsljud som fågelkvitter, vindsus och porlande vatten har en både avslappnande och positiv effekt på oss människor. Sådana naturliga ljud kan dessutom dölja andra, mer störande bakgrundsljud – även när de spelas på en relativt låg ljudnivå. Enkelt och bra!

Relaterade produkter
Väggabsorbent PATTERN, 600x600x9 mm, 8-pack
Väggabsorbent PATTERN, 600x600x9 mm, 8-pack
Art. nr: 137970
 • Ljuddämpande inredningsdetalj
 • Skapa ditt eget mönster!
 • Fungerar som anslagstavla
Skärmvägg ZONE, 1360x800x40mm, ljusgrå, inkl. fot
Skärmvägg ZONE, 1360x800x40mm, ljusgrå, inkl. fot
Art. nr: 129301
 • Absorberar effektivt ljud
 • Komplett inkl. fötter
 • Enkel och stilren design
Bordsskärm SPLIT, B 1600 x H 600 mm, grå, svart
Bordsskärm SPLIT, B 1600 x H 600 mm, grå, svart
Art. nr: 124052
 • Nätt, luftig design
 • Ger privata sfärer
 • Semi-ljuddämpande

Taggad med