QBUS – funktionell förvaring för innovativa kontor

En påbyggbar och flexibel modulserie som möjliggör optimal ordning och reda – det är QBUS. Med vår egendesignade förvaringsserie QBUS kan du möblera hela arbetsplatsen med en och samma serie och skapa en enhetlig inredningslösning där förvaring och formgivning går hand i hand. 
Två personer sitter på kontorsstolar vid sina skrivbord och pratar med varandra

Från entré till skrivbord

När vi tog fram förvaringsserien QBUS gjorde vi det med tanken att skapa en serie som fyller, så gott som, alla de förvaringsbehov du skulle kunna tänkas ha på ett företag. Stort som litet, i uppstarten eller växande. Med QBUS har du en komplett serie med förvaringsmöbler där du kan välja mellan klassiska bokhyllor och skåp till postsorteringsenheter och kombinationsmöbler med sittyta. Fördelen med QBUS är att du med en och samma serie har förvaring till allt från receptionistens tillbehör i entrén till materialet du använder dagligen på kontoret och låsbara skåp för personlig förvaring i kapprummet.

Anna Helgesson, som är produktchef för Gemensamma ytor på AJ Produkter, såg ett behov av en förvaringsserie som knyter samman kontor och gemensamma ytor.  
- I ett allt mer digitaliserat samhälle och där företags kontor och gemensamma ytor växer samman så ville vi ha en möbelserie som kunde möta den efterfrågan. Fasta kontorsplatser är exempelvis inte en självklarhet längre och då finns det ett annat behov av personlig förvaring, både för egna tillhörigheter men också laptops och kontorstillbehör. 

Design som håller över tid

Vi kallar QBUS för en modern serie - men också en tidlös serie. Hur fungerar det egentligen? Serien har i grunden en klassisk design som gör att den är lättplacerad och enkelt smälter in i befintliga miljöer. Nyckeln till att serien har det lilla extra är det breda utbudet av modeller som gör att du kan bygga en personlig kombination av möbler som sticker ut från mängden. Med QBUS finns inga regler för hur du ska inreda med dem; du väljer helt efter behov, tycke och smak vilken sorts inredningslösning du vill ha. 

Mobildagis

Bygg till, bygg om

Växer ditt företag? Då kan QBUS växa med dig. Med QBUS har du en serie som du kan fortsätta att utöka eller ommöblera efter hand som dina behov förändras. Modulkonceptet gör att samtliga möbler passar ihop oavsett storlek och modell. En liten hurts matchar ett större skåp och en låg sittmöbel kan utan problem placeras intill en bokhylla. Byter du lokaler, växer eller bara vill möblera om så gör QBUS det lätt för dig.

Möblera mitt i rummet, längs med väggarna eller använd som avskiljare. Många enheter i QBUS-serien kan användas som mer än bara ren förvaring. Ställ flera moduler rygg mot rygg mitt i rummet för en rumsavdelare, få en mer personlig sfär runt ditt skrivbord med ett högt sidoskåp eller utnyttja korridoren för en kombinerad förvaring och sittyta att ta kortare samtal på med en sittmodul.

Människor kommer alltid behöva förvaring men behovet ser inte likadant ut längre och det kommer fortsätta förändras. Vi vill ligga i framkant när det kommer till att ha produkter till framtidens arbetsplatser.
Anna Helgesson, produktchef på AJ Produkter

Formgivning från Halmstad

QBUS är ritad och formgiven på vårt huvudkontor i Halmstad av vår egen formgivare Cecilia Stööp tillsammans med den externa designern Mikael Warnhammar. En av de stora fördelarna med att ha en in-house designavdelning är att våra designers, tillsammans med produktchefer och produktutvecklare, kan undersöka behovet i vårt sortiment, lägga extra lång tid på framtagningsprocessen och komma ned på detaljnivå vid formgivning av nya produkter. 

En person som sitter vid sitt skrivbord och arbetar med sin dator
QBUS är framtagen i fyra olika färger som med fördel också kan matchas med varandra och handtagen i metall blir en kontrasterande detalj som pricken över i:et. Handtagen har en greppvänlig utformning som är lika lättanvänd oavsett om de är monterade vertikalt eller horisontellt. De kan dessutom monteras på valfri plats, både på höjden och i sidled.

Tillverkning i vår egen fabrik

Samtliga möbler i QBUS-serien är godkända enligt EN16121 som är den Europeiska standarden för förvaringsmöbler i offentlig miljö. QBUS är en egenutvecklad produkt som tillverkas i vår egen fabrik, vilket gör att vi har full kontroll från skiss till färdig produkt.

Mer inspiration från QBUS

Ta hjälp av våra inredningsexperter!

Vi på AJ Produkter finns alltid här för att hjälpa dig med en inredningslösning som är anpassad till just din verksamhet. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation om du har frågor kring val av tyg, behöver inspiration eller vill veta vilka alternativ som skulle passa din lokal bäst. Vi berättar gärna mer om dina valmöjligheter.
Typ av organisation
Vad behöver du hjälp med?Bilaga
Genom att klicka på skicka så bekräftar jag att jag har läst integritetspolicyn.

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.