Låt oss introducera gåbandet: ett revolutionerande sätt att jobba

Låt oss introducera vårt gåband för kontor: ett revolutionerande sätt att jobba

Att byta mellan att sitta, stå och motionera lätt, till exempel gå eller cykla, är ett utmärkt sätt att få ny energin på kontoret. Med ett gåband under skrivbordet kan du gå och arbeta samtidigt – vilket är bra för både blodcirkulationen och syresättningen! Vårt gåband är hopfällbart, väger endast 28 kg och är tysttgående så varken du eller dina kollegor störs.

Gå och jobba samtidigt – med ett gåband under ditt skrivbord
Under de senaste åren har ett flertal studier utlyst faran med att sitta stilla för länge. De otaliga timmar vi spenderar stillasittandes på jobbet, i bilen, framför Tv:n etc. ökar risken för en mängd hälsorelaterade problem såsom hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2 samt muskel- och ledbesvär. Oroväckande nog kan inte regelbunden motion omintetgöra de negativa effekterna av detta beteende. Vi behöver inte bara träna mer; vi behöver sitta mindre.

Att stå upp vid skrivbordet har visat sig ha en positiv effekt på vår allmänna hälsa. Med tanke på detta borde det vara ännu bättre att röra på sig.

Håll dig i form med lätt träning under arbetsdagen
Att byta mellan att sitta, stå och motionera lätt, till exempel gå eller cykla, är ett utmärkt sätt att få ny energin. Gåbandet från AJ Produkter är designad för att användas när du arbetar vid skrivbordet. Du måste inte gå fort eller börja svettas för att din kropp ska känna av fördelarna med att träna. Även en långsam takt räcker långt om du vill förbättra konditionen. Med en maxfart på 6 km/timmen uppmuntrar detta löpband till sakta gång istället för intensiv löpning. Det tillåter alla användare, oavsett nybörjare eller rutinerad träningsentusiast, att röra på sig och få upp andningen utan att svettas en droppe. Denna milda träningsform får igång blodcirkulationen och bränner mer kalorier än stillasittande gör, vilket i sin tur ökar syreupptagning och ger kroppen mer energi.

Fysisk inaktivitet har också negativ inverkan på mental hälsa och produktivitet. En promenad kan få dig att känna dig mindre trött och stressad samt hjälpa dig att hålla fokus på ditt arbete, tack vare den ökade syreupptagningen och energikicken.

Enkel att använda på kontoret
De främsta fördelarna med gåbandet från AJ Produkter är dess lätta vikt och flexibla utformning. Gåbandet är enkelt att fälla ihop och förvara vid sidan av när ingen använder det. Vissa arbetsuppgifter känns kanske enklare att göra stillaståendes eller sittandes? I kombination med ett höj- och sänkbart bord kan du välja fritt hur du vill jobba. Eftersom den är försedd med hjul kan gåbandet enkelt flyttas runt inne på kontoret och olika kollegor kan använda det under dagen.

Det är enkelt att förvandla din arbetsplats till en plats för fysisk aktivitet istället för en plats som bidrar till de problem som ofta följer en stillasittande livsstil. Glöm inte att små förändringar kan göra stora skillnader, såsom att utföra lågintensiv träning vid ditt skrivbord, gå till jobbet eller gå upp och ner för trapporna istället för att ta hissen. Ju mer rörelse du kan få in under dagen, desto bättre för din hälsa!

Vårt breda sortiment garanterar att du hittar kontorsmöbler som passar dig, oavsett vem du är. Om du har problem med att välja är du alltid välkommen att kontakta oss – vi hjälper dig gärna!

FAQ

Ett gåband är en träningsmaskin med ett rullande band, som drivs antingen med motor eller dina steg.
Vårt gåband har en minimumhastighet på 0,5 km/h och en maxhastighet på 6,0 km/h.
Att gå samtidigt som du jobbar ökar blodcirkulationen och förbränning vilket ger både kroppen och hjärnan mer syre - och energi.
Ett gåband har, om den har en motor, en svagare motor än ett löpband.
Hur länge du går är upp till dig men en god idé är att börja lugnt med exempelvis 10-20 minuter per dag och sedan öka. Vi rekommenderar att du varierar mellan att sitta, stå och gå under en arbetsdag.
Se här vad vårt gåband kostar!
Det går att springa på ett gåband men det är inte vad det är tillverkat för. Exempelvis kan det göra att bandets matta slits ut snabbare.

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.