Bygg en stark image med hjälp av kontorsinredningen

Bygg en stark image med hjälp av kontorsinredningen

Med genomtänkt inredning blir kontoret så mycket mer än en plats dit man bara går för att jobba. Utöver att bidra till trivseln och stark företagskultur, blir ett stilfullt inrett kontor även ett skyltfönster, som både drar till sig kunder och nya duktiga kollegor. Här följer några tankar om hur du bygger företagets image med hjälp av inredningen på kontoret.

Visa vilket slags företag ni vill vara

Att många vant sig vid att jobba hemifrån flera dagar i veckan betyder inte slutet för kontoret i sig. Tvärtom, fysiska mötesplatser behövs både för att ta emot kunder på ett representativt sätt och för att stärka företagskulturen och samspelet kollegorna emellan. Att satsa på kontorets inredning är en investering både i verksamheten och medarbetarna.

För bästa resultat är det viktigt att inredningen speglar företagets personlighet. Så innan du ändrar något bör du fråga dig: Vilket slags företag vill vi vara? Och vilka signaler vill vi att besökarna och medarbetarna ska uppfatta?

Låt inredningen matcha verksamheten

Är ni ett idédrivet eller teknikinriktat företag? Jobbar ni med trygghet, handel eller tillverkning? Exemplen skapar inre bilder av en viss sorts inredning, eller hur? Så utgå från verksamheten och förstärk de delar som gör er unika, men tänk på att hålla en genomgående stil för bästa resultat.

Några tips: Brukar ni tänka utanför boxen? Gör det även i inredningen. Välj färgglada väggar eller varför inte ett färgat golv, möbler i spännande former och en öppen planlösning med anslagstavlor eller hela väggar där ni visar aktuella projekt. Vill ni förmedla seriositet och förtroende passar en lugn och dämpad färgskala bäst. Mattor, gardiner och tygklädda möbler ger en trygg och ombonad känsla. Eller vill ni att ert miljöengagemang ska avspeglas också i inredningen? Fokusera på naturmaterial, gröna växter och hållbara möbler ­– gärna inköpta i andra hand.

Se alla våra lunchrumsmöbler här.
Serien - VARIETY

Skapa en enhetlig och inbjudande stil

Har ni en grafisk profil med riktlinjer för hur företaget ska presenteras i olika sammanhang, till exempel på hemsidan? Då har du en bra utgångspunkt även för inredningen. Genom att använda samma färgskala och formspråk på kontoret skapar du igenkänning och kontinuitet. I övrigt behövs inget extravagant: Enhetliga möbler och textilier, behaglig belysning och fräscha växter räcker långt för att ge ett bra och välkomnande första intryck – och skapa en miljö man gärna återkommer till.

Sex tips för en välkomnande entré

Bygg stolthet och en stark identifikation

Att ha ett kontor som imponerar på kunder är bra, men det viktigaste är att ha en arbetsmiljö där personalen trivs och mår bra. Människor påverkas av sin fysiska omgivning och med medvetna val i inredningen skapar du de bästa förutsättningarna för medarbetarnas välmående och produktivitet. En inredning som rimmar med företagets personlighet förstärker samtidigt känslan av stolthet och tillhörighet inom gruppen, vilket gör att duktiga människor gärna stannar kvar.
 
Därtill tjänar en bra kontorsmiljö som en magnet för att locka ny kompetens till ditt företag. Att satsa på att förbättra kontoret och medarbetarnas vardag är alltså en investering som betalar sig. Alltid.

Så skapar du ett attraktivt kontor

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.