6 tips för att skapa en bättre arbetsmiljö

6 tips för att skapa en bättre arbetsmiljö

En god arbetsmiljö har många fördelar. Dina anställda mår bra och trivs på jobbet vilket leder till ökad produktivitet och i sin tur bättre lönsamhet. Det ligger på dig som arbetsgivare att skapa en hälsofrämjande, trygg och ergonomisk arbetsplats. Kolla in våra 6 tips för hur du kan göra din arbetsplats ännu trivsammare.

1. Ergonomi är A och O

Ta hjälp av en ergonom och kolla så att var och en har rätt arbetsredskap – för de som är kortare eller längre kan anpassningar behöva göras. Skrivbord, stol, datorskärm, tangentbord och mus är några av de viktigaste arbetsredskapen.


2. Varierat arbete

Belastningsbesvär är ett av dagens största arbetsmiljöproblem. Variation är nyckeln till att 
effektivt förebygga sådana skador. Försök se till att arbetsuppgifter, arbetsställning, verktyg och tempo varieras och undvik de mest monotona arbetsuppgifterna om det går. 

3. Lyft rätt

Ryggskador är väldigt vanligt inom byggsektorn och industrin. Det finns inga specifika regler men försök undvik att lyfta under knähöjd och ovanför axelhöjd. Bär alltid nära kroppen och hjälp varandra vid tyngre lyft. Lär ut rätt teknik till dina anställda så att det blir rätt från början.


4.  Minska ljud

Öka koncentrationen på jobbet och minska buller. Att använda sig av ljuddämpning eller hörselskydd kan vara bra för att få bort oönskat ljud från maskiner eller människor. Sätt upp en tydlig policy för hur ni ska jobba för att klara av koncentrationskrävande arbetsuppgifter. 

5. Bra belysning

Bra och rätt belysning är en förutsättning för att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Hitta belysning som ger bra ljus, som är flimmerfritt och inte bländar. Uppmana dina anställda att gå ut i dagsljus under lunchen, speciellt under de mörka månaderna under året. Det sänker nivåerna av melatonin i kroppen och gör att du känner dig piggare.  


6. Arbeta med arbetsmiljön 

Ha koll på vilka lagar och regler som gäller och arbeta ständigt med arbetsmiljöfrågor. Gör regelbundna riskbedömningar och upprätta handlingsplaner för att alla på arbetsplatsen ska må bra och presentera bättre.  

Lagerrapporten 2022

Tipsen kommer från våra projektsäljare David Hassel och Therese Östby, som dagligen hjälper företag att inreda sina kontor lite smartare. Efter att ha lyssnat av och analyserat kundernas behov återkommer de med en lösning, som ibland förvånar uppdragsgivarna. 


Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.