Fem aktiviteter med kollegorna som inte är fika

Omställningen till distansarbete har fått oss att inse värdet av gemenskapen på jobbet. När vi nu äntligen kan återvända till våra arbetsplatser kan dock den sociala omställningen kännas tuff för somliga. Stämningen i fikarummet kan kanske vara lite stelare än innan pandemin. Därför kan det vara läge att ta hjälp av relationsbyggande aktiviteter för att bryta isen! Här har vi samlat fem tips.

Film- och serieklubb

Efter väder är nog film och TV de vanligaste samtalsämnena i lunchrummen runt om i landet. Så varför inte göra det till en ordnad aktivitet? Konceptet är enkelt och ni bestämmer själva hur upplägget ska se ut. Ett avsnitt i veckan eller en hel säsong i månaden? Förutbestämda diskussionspunkter eller kanske egna recensioner? Det går dessutom att enkelt inkludera personer som jobbar på distans genom att ses i ett videomöte.

Loppis/bytesdag

Lär känna dina kollegor samtidigt som du uppdaterar garderoben! En persons klädstil eller inredningsdetaljer kan avslöja en hel del om dennes personlighet. Men också överraska! Oavsett så kommer många av våra tillhörigheter med en historia – som också kan fungera som en bra konversationsstartare. En loppis eller bytesdag går att variera genom att exempelvis ha bestämda teman. Så som; fest och glitter, böcker, skor eller kanske ”mitt dummaste köp”.

Lunchyoga och meditation

Fördelarna med gemensamma yoga- och meditationspass på arbetsplatsen är många och sträcker sig långt bortom relationsbyggande. Yoga och meditation förebygger stress och stelhet, minskar stillasittandet, ökar cirkulationen och ger hjärnan en välbehövlig paus, för att nämna några få exempel.

Fredagsquiz

Vem uppskattar inte ett kul quiz? Här är variationsmöjligheterna oändliga! Dela in gruppen i lag eller kör var för sig. Ha ett rullande schema över vem som håller i quizet och bestämmer temat för veckan eller använd färdiga online. På exempelvis kahoot.com kan du sätta ihop ditt eget quiz eller ta del av andras. Jobbar många hemifrån kan sidor och appar som Kahoot vara en bra lösning då allt är digitalt.

Fikaklubb

Ja, rubriken lovade en lista utan fika men vi kunde inte hålla oss. Fikarasten är ändå en helig stund för många, men det finns utvecklingspotential. En fikaklubb skulle kunna se ut som så att en person på kontoret ansvarar för veckans fika. Det måste dock vara något utöver det vanliga, vilket inte betyder extra dyra och lyxiga kanelbullar. Snarare ovanliga sötsaker från andra länder eller kanske en filminspirerad fika – det öppnar garanterat upp för samtal.

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.