Lagra, packa, skicka - vi har hela paketet

Lagra, packa, skicka - vi har hela paketet

Det krävs tre saker för att skapa en bra och effektiv arbetsmiljö på lagret. Först behövs ett flexibelt hyllsystem som enkelt kan byggas upp och ut efter behov. Sedan behöver du packstationer som underlättar emballeringen och slutligen smidiga vagnar som besparar medarbetarna onödiga lyft. När alla tre delarna är på plats har du fått ett effektivt logistikflöde. För enkelhetens skull hittar du allt som kan optimera din pakethantering hos oss.
Lagerarbetare hämtar varor från en lagerhylla

1. Skräddarsydda förvaringslösningar

Med ett välplanerat lager underlättas arbetet betydligt. Det ska vara enkelt att hitta och hämta de varor som ska packas och skickas vidare.

Ett flexibelt hyllsystem ger dig möjlighet att skapa exakt den förvaringslösning du behöver och omorganisera vid behov. Det är alltid möjligt att bygga på med fler sektioner om hyllplatserna med tiden inte räcker till. Hyllsektionerna finns i olika bredd, djup och höjd vilket gör det lätt att utnyttja lagerutrymmet till max.

För att få ut mesta möjliga av din förvaring kan du komplettera med extra hyllplan och olika tillval som lådor, dörrar och täckta sidor. Vissa hyllsystem kan även byggas på med backskenor, verktygspaneler och andra smarta tillbehör för att skapa en komplett arbetsstation.

Använd lagerlådor och plockbackar för att förvara och hitta varje enskild artikel i ditt sortiment. Mobila backställ på hjul kan vara till stor nytta vid packningen då det går att flytta hela transportstället till packbordet.
 

Vill du lära dig mer om lagerhyllor?

2. Effektiva packstationer med god ergonomi

Om många personer avlöser varandra vid packstationen är det bra att välja en modell med elektriskt höj- och sänkbar bordsskiva. Det blir då möjligt för alla medarbetare att utföra sina uppgifter vid en ergonomiskt riktig arbetshöjd. Välj bredd på arbetsbordet efter typ och mängd av gods som ska packas.

Det finns packbord med infällda kulrullar i bordsskivan vilket gör det lätt att rotera godset. Om du väljer ett arbetsbord som kan förses med en lägre utdragsskiva får du extra arbetsyta som underlättar vid hantering av större paket.

Med hyllor, backskenor och verktygspaneler monterade över arbetsytan finns det som behövs under arbetet lättillgängligt. Det gör arbetet mer effektivt och bekvämare. Med rullhållare och skäraggregat för emballage förenklas packarbetet ytterligare.

För att avlasta rygg, ben och fötter rekommenderas en ståmatta som fördelar belastningen på fötterna. Variera gärna stående och sittande om det är möjligt, det är bra för hela kroppen. Om du dessutom lägger till en höj- och sänkbar arbetsstol har du en komplett packstation med riktigt bra arbetsmiljö.

En rullbana förenklar transporten av boxar, lådor, paket och annat gods från packstationen till lastlagret. Vi har rullbanor för såväl lättare gods som pall.

Läs även mer om våra arbetsbänkar!
Hyllvagn packad med plastbackar
Hyllvagn MOVE
1 590:-
Packstation med hyllor, arbetsbänk och emballagehållare
Packbord MOTION
19 895:-
Komplett utrustad packstation med förvaringshyllor och hållare för emballage

TIPS! Allt inom räckhåll

Packbord SEND gör jobbet enklare eftersom du kan ha allt material inom bekvämt räckhåll.

På överhyllan passar det bra att ha saker som kartonger, tejp och saxar. Du kan även hänga upp tre olika sorters emballagematerial för att alltid ha rätt sort tillgängligt. Med skäraggregatet går det lätt att skära exempelvis kraftpapper och wellpapp till rätt storlek. För att få en bra arbetsposition kan höjden på arbetsbordet regleras.

Visa produkten
En lagerarbetare transporterar lådor på en magasinskärra

3. Undvik onödiga lyft- och belastningsskador

Lyfta och bära är en del av arbetsdagen och det gäller att utföra arbetsuppgifterna på ett ergonomiskt riktigt sätt för att skydda ryggen mot skador.

Genom att använda en transportvagn eller magasinskärra sparar du ryggen, får en bättre arbetshöjd och kan flytta flera saker på en gång. Välj modell som passar det gods som ska transporteras. Om produkterna varierar mycket i tyng och storlek kan det vara nödvändigt med flera olika typer av vagnar.

I vårt sortiment hittar du bland annat hyllvagnar, paketvagnar, plockvagnar, plattformsvagnar och långgodsvagnar. Faktum är att vi har ett transporthjälpmedel för i stort sett varje kolli, oavsett storlek, vikt och situation. Allt för att du ska kunna effektivisera din pakethantering och erbjuda en riktigt god lagermiljö.
Läs mer om lyftteknik och hur du ska göra för att lyfta rätt!

 
 Vill du veta mer om vagnar?

Fråga oss om pack och lager

Vårt stora utbud gör det enkelt för dig att hitta en lösning som passar ditt företag. Om du behöver support är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna!

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.