Vilken lagerhylla behöver du?

Vilken lagerhylla behöver du?

Vi har ett brett sortiment av hyllsystem som passar för många olika ändamål, men vilken lagerhylla ska du välja till din verksamhet? Med våra flexibla hyllsystem går de flesta lagerbehov att lösa på smidigaste vis oavsett om det gäller ett mindre förvaringsbehov eller en stor lagerlokal.
Lagerarbetare flyttar gods från lagerhylla

Vilken vikt ska hyllan tåla?

Lätt belastning
Det grundläggande i valet av hylla är att den klarar av att bära det gods som ska förvaras på den utan att kollapsa. Om det är lättare saker som böcker, pärmar och arkivlådor räcker det med en hylla med en maxbelastning på 150 kg per hyllplan. Enklare plåthyllor är både smidiga och tåliga och fungerar lika bra på kontoret som på lagret. Vi rekommenderar LIGHT, TOTAL och MIX.

Medium
Om lagerhyllan är avsedd för lite tyngre föremål är viktklassen 170-190 kg per hyllplan ett bra val. Dessa hyllor är anpassade för lagermiljöer, men gör sig även på kontor där lite tyngre saker behöver förvaras. I denna viktklass finns POWER och TRANSFORM.

Tung belastning
Lagerhyllor för tuffare miljöer som verkstad och industri behöver tåla upp till 700 kg. För extra stabilitet vid förvaring av tungt gods är en modell med fot för bultning i golv lämplig med tanke på arbetsmiljösäkerhet.
Öppen lagerhylla för tungt gods

TIPS! TOUGH tål upp till 1000 kg

För riktigt tungt gods rekommenderar vi hyllsystemet TOUGH där maxbelastningen är upp till 1000 kg beroende på vilka sektioner du väljer.

  • Gavlar och bärbalkar är tillverkade i pulverlackerad plåt för extra hård och tålig finish
  • För skrymmande gods i krävande miljöer
  • Kan att byggas ut efter behov
Man i en lagerlokal med hyllor bär en förvaringslåda

Var ska lagerhyllan placeras?

Ska hyllan stå fritt eller mot en vägg?
Om du behöver komma åt hyllan från två håll bör du välja en stabil konstruktion som inte kräver ryggkryss. Ryggplåt kan användas för att separera hyllor som står rygg mot rygg eller för att skydda mot insyn.

Vad är det för mått på platsen för hyllorna?
Koordinera med valt hyllsystem för att utnyttja utrymmet på bästa sätt. De flesta hyllsystem har ett stort urval av höjd, bredd och hylldjup. Med planering går det att utnyttja ytorna fullt ut.  Fungerar det med höga hyllor som når ända upp till taket eller finns det ett behov av att nå översta hyllplanet utan hjälp av pall eller stege?

Behöver hyllorna flyttas ofta?
Om du behöver flexibilitet kan det vara en god idé att kontrollera monteringsanvisningen innan köp. Välj till exempel en hylla med färdigmonterade gavlar där det enda du behöver göra är att haka fast de hyllplan som du väljer på valfri höjd.

Anpassade hyllor för säker arbetsmiljö

Med våra flexibla hyllsystem finns det lösningar för de flesta lagerbehov. Med lagerhyllor anpassade för rätt vikt och användningsområde blir arbetsmiljön både säkrare och lättare att jobba i. När det är ordning på varorna går både plock och packning fortare och det i sin tur ökar effektiviteten på lagret.

Maximera lagerkapaciteten med rätt typ av hyllor och bra planering. Ta vara på lokalens ytor med lagerflöden och ergonomi i åtanke. Ett lager behöver vara funktionellt och lätthanterat vilket leder till en bra och trygg arbetsmiljö.


Vill du ha hjälp av våra experter?
Lagerarbetare drar ut plastback ur hyllställ

Vad ska förvaras?

Smådelar
Om det är mindre föremål som ska förvaras är plockbackar en smart lösning. De ger en bra överblick över sortimentet. Med backar som är storleksanpassade för hyllsystemet blir förvaringen både effektiv och kompakt. Plastbackar finns för både smådelar som lite större föremål.

Dold förvaring
Hyllor med gavelplåt och ryggplåt erbjuder delvis dold förvaring samt separerar hyllsektionerna från varandra. Komplettera med utdragbara lådor och dörrar för att förhindra insyn. Välj dörr med lås för att skydda känsligt gods.

Hyllor för specifika ändamål
Vissa föremål behöver anpassad förvaring. Exempel på detta är däckställ, pallställ och kemikaliehyllor. Fråga gärna en säljare om råd ifall du är osäker på vilken typ av hylla som passar bäst för dina ändamål.


Vill du veta mer om pallställ?
Hyllsystem med stapelbara plastbackar placerade rygg mot rygg för åtkomst från två håll

TIPS! Flexibelt lagersystem

Hyllsystemet Combo låter dig bygga din egen kombination av hyllor. Komplettera med backskenor, verktygspaneler och arbetsbänk för att få en smart arbetsstation.

  •    Lämplig som lagerhylla för verkstad och industri
  •    Monteras utan bultar och skruv
  •    Det finns en mängd smarta tillbehör
  •    Flera hyllplan klarar upp till 700 kg

Visa produkten
Lättare lagerhyllor med pärmar och förvaringslådor i kontorsmiljö
Hylla LIGHT
1 295:-
Rejäla lagerhyllor lastade med tungt gods
Lagerhylla TOUGH
5 780:-

Fråga oss om lagerhyllor!

Om du behöver hjälp med att planera ditt lager eller undrar vilket hyllsystem som är mest lämpat för ditt företag är du välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna!

 

Hitta hyllan till ditt lager

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.