Vagnarna som kan göra ditt jobb lite lättare

Vagnarna som kan göra ditt jobb lite lättare

En vanlig dag på jobbet kan innehålla många små och stora lyft. Det finns transportvagnar för så gott som varje typ av kolli, oavsett storlek, vikt och situation. De flesta ger dig också möjlighet att förflytta flera saker samtidigt och en arbetshöjd som skonar ryggen. Men vilken typ av vagn passar på din arbetsplats?
En plockvagn fylld med pärmar och papper på ett kontor

Flytta saker på kontoret

På kontoret behövs lättkörda arbetsvagnar som passar bra för förflyttning av lättare saker som kontorsmaterial, dokument och kartonger. Är det ofta samma saker som flyttas runt kan en dokumentvagn eller förvaringsmöbel på hjul vara ett alternativ. Då kan du enkelt flytta hela innehållet och slipper onödig i- och urlastning.

Bordsvagnar och hyllvagnar för kontor är mångsidiga vagnar som är lätta att lasta av och på. Med två eller tre plana hyllor är de som gjorda för att förflytta kontorsmaterial som kopieringspapper och liknande.

Mappvagnar för hängmappar är perfekt om du har en större mängd sorterade dokument som ofta behöver flyttas eller som du enkelt vill kunna ställa undan när du inte arbetar med dem.

Pärmvagnar ser till att pärmarna står stadigt och du kan enkelt kan flytta dem vid behov.

Plockvagnar är praktiska vagnar med en eller flera korgar för mindre föremål. Fungerar utmärkt som postvagn.

Konferens, event och matsal

Möbeltransport underlättas av stolsvagnar och bordstransportörer med hopfällbara bord. Det ska vara enkelt att utöka eller minska antalet sittplatser i mötesrum och konferenslokalen eller vid tillfälliga event som mässor och utställningar.

Serveringsvagnar är ett bra hjälpmedel i lunchrummet, restaurangen eller skolmatsalen. Med ytor som är lätta att torka av blir rengöringen enkel vilket naturligtvis är viktigt i miljöer där mat hanteras.

Hyllvagnen som finns i många varianter är användbar även här. Lasta på informationsmaterial, fika eller demoprodukter.

Platåvagnar tillverkade i rostfritt stål är enkla att hålla rena och passar därför utmärkt till matsal, kök och restaurang. Vagnarnas högre platå underlättar för personalen att lyfta på och av varor utan att behöva böja sig ned och riskera att överbelasta ryggen.

 

Ska du inreda ett konferensrum?
Hopfällbar plattformsvagn med glidskydd på lastytan

Vagnar för lager och industri

Butiks- och lagervagnar hjälper dig att förflytta större gods och har ofta bara ett hyllplan. Dessa passar bra i lagerbutiken. Vissa vagnar har fjädring som gör att hyllans höjd förändras beroende på lastens tyngd.

Rullcontainrar eller paketburar är plattformsvagnar med två eller flera nätväggar och passar bra när du ska transportera postpaket och lådor. Väggarna håller lasten på plats, medan de öppna sidorna gör det enkelt att lasta på och av. Välj en låsbar säkerhetscontainer om behov finns av att hindra obehöriga att komma åt lasten.

Paketvagnar passar bra både för förvaring och transport av kollin i olika format. Vagnarna finns i flera storlekar, oftast med avtagbara sidogaller eller grindar för att underlätta i- och urlastning.

Skivvagnar underlättar förflyttning och hantering av lättare skivgods som spånskivor, glasskivor, plåtskivor eller andra platta gods.

Plockvagnar förenklar plockarbetet både på lagret och i verkstaden och passar för transport av lättare gods. Det finns modeller med en utfällbar stege som gör att du kan nå saker lite högre upp i hyllorna.

TIPS! Smidig pakethantering

Rullcontainer MANOR klarar hela 400 kg. En långsida är öppen för att på- och avlastning ska ske så smidigt som möjligt. Paketburen är lätt att manövrera tack vare de lättrullande hjulen varav två är svängbara. Passar mycket bra för stapelbart gods som är packat i lådor och kartonger.

Visa produkten
En hyllvagn lastas med oljedunkar och lådor i en verkstad

Bra att ha i verkstaden

Backvagnar är backställ på hjul. Plastbackarna är utmärkta för förvaring av småsaker och placerade i vagnen går det lätt att transportera dem.

Verktygsvagnar eller mobila verktygshurtsar gör det lätt att flytta verkstadstillbehören till det ställe där de behövs för tillfället. Du slipper bära verktygen och har dem hela tiden nära till hands. Toppskivan på verktygsvagnar är ofta försedd med en gummimatta som gör att den även kan användas som arbetsyta.

Hyllvagnar av det robustare slaget är utmärkta medhjälpare både på lagret och i verkstaden. Separera lasten på olika hyllplan och välj en modell med raskant om det finns risk att godset glider av under förflyttning. De högre varianterna med flera hyllplan lämpar sig även för förvaring.

Lyftbordsvagnar används som arbetsbord samt för lyft av tunga föremål och transport.

Tips! Vagnar för trappor

Magasinkärror, säckkärror eller pirror som de också kallas, gör det enkelt att flytta enstaka större föremål, även ganska tunga sådana. För förflyttning upp och ner för trappor finns trappgående magasinkärror med hjul som är speciellt utformade för trappsteg. Trappkärra BOYER har en maximal belastningskapacitet på 200 kg.

Visa produkten
Flakvagn anpassad för långt gods lastad med virke

Flakvagnar och långgodsvagnar

Samma typ av transportvagn kan finnas i modeller för både lättare föremål och för tungt gods. Läs alltid produktfakta för respektive produkt för att försäkra dig om att vagnen är avsedd för den tyngd som du behöver använda den till.

Långgodsvagnar är ett utmärkt val för transport av tunga, stora och riktigt långa varor som brädor, rör och stänger. Dessa vagnar finns i flera olika längder, varav den största har kapacitet för att lasta 3,5 ton.

Flakvagnar kommer i många former och kan användas inom de flesta verksamheter.  De tåligaste klarar av last på upp till 650 kg. Med kraftiga rullagrade hjul underlättas körningen även om du lastat med tungt gods. Flakvagnar finns både med och utan lämmar.

Plattformsvagnar är bra vid förflyttning av exempelvis lite större lådor och säckar. Perfekta för att flytta nyinkomna leveranser till lagret eller restaurangköket.Vill du ha tips om hur du lyfter rätt?

Ta hand om dig!

Var snäll mot ryggen och försök ha för vana att alltid använda vagnar och lyfthjälpmedel när det är möjligt. Det minskar risken för förslitningsskador och belastningsskador. Med rätt typ av transportvagnar blir arbetsplatsen mer ergonomisk.

Fråga oss om vagnar

Om du behöver råd inför valet av transporthjälpmedel till din verksamhet är du välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna.


Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.