Effektivisera packprocessen med en ergonomisk packstation

En packstation som är välplanerad och anpassad efter människorna som ska jobba vid den gör packprocessen effektivare och ökar personalens välbefinnande. Genom att välja ett passande arbetsbord och komplettera med rätt matta, stol och förvaringstillbehör kommer du långt på vägen. Vi tipsar om vad som är bra att tänka på för att skapa en riktigt bra arbetsstation.

 

Välj packbord efter behov

Ett höj- och sänkbart arbetsbord är att föredra, särskilt om många personer ska jobba vid stationen. Välj ett bord som är tillräckligt stort för den volym som ska hanteras och packas. Infällda kulrullar i bordsskivan gör det enklare att rotera godset. En lägre utdragsskiva ger en extra arbetsyta och underlättar vid hantering av större gods och när packbordet är för högt. 

 

Komplettera med rätt tillbehör

Många packbord kan utrustas med smarta påbyggnadsprodukter för en optimerad packstation. Välj tillbehör utifrån arbetssätt och förvaringsbehov. Det kan exempelvis vara hyllor, backskenor och verktygspaneler för diverse krokar som monteras lättillgängligt över arbetsytan. Med rullhållare och skäraggregat blir packarbetet ännu enklare. Förvaring intill arbetsbordet får gärna vara mobil för bästa flexibilitet.   

 

Underlaget kan göra under

Packarbete innebär mycket stående och gående. Därför är det viktigt att ha ett mjukt underlag vid arbetsbordet för att avlasta fötter, ben och rygg. En bra arbetsplatsmatta har god dämpning, halkskydd som håller den på plats och ett tåligt ytskikt som står emot högt slitage. Välj gärna en matta som är lika lång eller längre än packbordet.

 

Vila benen på en ergonomisk stol

Det kan så klart vara skönt att kunna sitta ner vid packbordet ibland också. Välj då en stol med bra inställningsmöjligheter, såsom justerbar sitthöjd och justerbar sitsvinkel för att kunna öppna upp höftvinkeln. Höga balanspallar som aktiverar ryggmuskulaturen och bålen och underlättar rörelsen från sittande till stående position är ett ergonomiskt alternativ.