Avlasta din kropp med en arbetsplatsmatta

Avlasta din kropp med en arbetsplatsmatta

En matta är så mycket mer än en snygg inredningsdetalj och kan fylla många funktioner. Rätt matta på rätt plats bidrar till en säker arbetsplats och förebygger belastningsskador. "I en ergonomisk arbetsmiljö är mattor viktiga för att avlasta ben och rygg och undvika besvär som kan leda till sjukfrånvaro", säger Hans Sepers, säljare på AJ Produkter.

Ergonomiska ståmattor

Mattor fyller en viktig funktion på arbetsplatser där man står mycket upp. Oavsett om du arbetar i en reception, vid en monteringslinje, i en butikskassa, eller vid en packstation så tar kroppen mycket stryk och en matta med dämpning kan göra stor skillnad.

Det gäller numera även för kontorsmiljöer, säger Hans Sepers. Med dagens höj- och sänkbara skrivbord står vi upp och jobbar mer än tidigare och då behövs det lite extra dämpning för att avlasta ben, knän och rygg. Det finns också speciella mattor, lämpliga att ha under kontorsstolen. De avlastar kroppen vid stående arbete samtidigt som de skyddar golvet från stolens slitage när du sitter ner.
Liten, rund arbetsplatsmatta som avlastar knän och rygg
Arbetsplatsmatta SPOT
895:-
Arbetsplatsmatta vid en packstation där arbete pågår
Arbetsplatsmatta SUPER

Mattor för en säker arbetsplats

Olika arbetsplatser ställer naturligtvis olika krav på underlaget. Förutom att skydda kroppen och skona golvet kan en matta bidra med olika funktioner som ökar säkerheten.

I verkstads- och lagermiljöer behövs mattor som är enkla att hålla rena och som är tåliga mot spill av till exempel olja, fetter och kemikalier. I våtutrymmen och omklädningsrum krävs mattor med halkskydd och dränering, som är lätta att hålla rena och fräscha, och i en entré ska mattorna ta hand om smuts och väta, skydda golvet och ge besökarna ett gott första intryck.
Det gäller att tänka efter vilka egenskaper man vill att mattan ska ha. Ett tips är också att ta hänsyn till hur man kan rengöra den.

Skapar trivsel på jobbet

Många arbetsplatsmattor kan beställas i önskad längd och på så sätt anpassas precis efter behoven. Viktigt är att välja en matta som ligger säkert på plats, så att man inte snubblar på den. Sedan så gör det förstås ingenting om den ser bra ut heller.

"Mattor ökar trivseln på arbetsplatsen – både för anställda och för besökare och kunder, det ska man inte glömma bort", säger Hans Sepers.

Hitta rätt ståmatta för din arbetsplats

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.