Tänk i funktioner och få ett välplanerat kontor

Kan ett helt vanligt kontor ge bästa möjliga förutsättningar för allt som behöver göras under en vanlig dag på jobbet? Ja, om kontorsytan delas in i zoner med olika funktioner och fokusgrad – från socialt umgänge i lounge och konferensrum till ostört arbete vid fasta skrivbordsplatser och mindre mötesrum. Här kommer tips på hur du kan planera kontoret för att skapa en bättre arbetsmiljö för alla dina kollegor.

Välkomnande entré och kundytor

Om vi börjar i entrén så är den främst en mötesplats. Medarbetare, kunder, leverantörer, varubud – alla tas emot här. Eftersom det pratas och kan vara lite högljutt ibland, bör rum för arbete som kräver tystnad och koncentration helst ligga en bit härifrån. Däremot kan ett konferensrum med fördel placeras nära entrén, så att personalen slipper störas av besökare som irrar runt i lokalerna.

Hur får man då entrén att göra ett gott intryck? Genom att ta väl hand om besökarna! Bäst är att ha en bemannad reception som välkomnar och lotsar gästerna vidare. Saknas reception? Skylta upp så att förstagångsbesökare direkt förstår var de ska anmäla sig och slipper känna sig bortkomna.

Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning

Konferensrum för stora sittningar

Ett stort, klassiskt konferensrum är perfekt för kundpresentationer och styrelsemöten, men inred flexibelt för maximal nytta: Flera små, fällbara bord istället för ett stort gör det lätt att möblera om från traditionellt möte till en biosittning, workshop eller ett mindre möte. Komplettera gärna den väggfasta whiteboarden med mobila skrivtavlor, exempelvis för grupparbeten. Väljer du stapelbara stolar kan du enkelt ställa undan de som inte används.

Gör det öppna lite personligare

Tänk på trivseln i kontorslandskapet. Dela av med förvaring och skärmväggar för att skapa personliga sfärer och använd mattor och ljudabsorbenter för att få en behaglig ljudmiljö. Komplettera med små tysta rum eller poddar som möjliggör ostörda samtal. Och ta vara på dagsljuset ­– men ställ skrivbord och bildskärmar så att ljuset faller in från kortsidan för att undvika blänk och reflexer.

Tänk funktioner, flöden och flexibilitet

Nyckelorden för en lyckad kontorsplanering är funktioner, flöden och flexibilitet. Genom att planera för vad som ska göras, hur folk ska röra sig i lokalen och att vissa ytor ska kunna användas till mer än en sak, kan alla kontor bli bättre. Att dela in lokalen i zoner med olika fokusgrad – enskilt arbete, möten och avkoppling – är helt enkelt bästa sättet att skapa utrymme för allt och alla på kontoret.


Vill du ha hjälp med att skapa ett välplanerat kontor? Kontakta oss här.

Ta hjälp av våra inredningsexperter!

Vi på AJ Produkter finns alltid här för att hjälpa dig med en inredningslösning som är anpassad till just din verksamhet. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation om du har frågor kring val av tyg, behöver inspiration eller vill veta vilka alternativ som skulle passa din lokal bäst. Vi berättar gärna mer om dina valmöjligheter.
Typ av organisation
Vad behöver du hjälp med?Bilaga
Genom att klicka på skicka så bekräftar jag att jag har läst integritetspolicyn.

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.