Policy för distansarbete

Policy för distansarbete

Genom att ha en policy för distansarbete kan du skapa bättre förutsättningar och riktlinjer för din verksamhet och anpassa det till det arbetssätt som fungerar för er. Vi har tagit fram en enkel mall med korta beskrivningar som kan användas för att fylla i eller användas som guide och underlag. 

Inledning 

Beskriv kort varför denna policy tagits fram för er verksamhet. Här kan man med fördel förklara anledningen till att man valt distansarbete.

Syfte och mål för policyn 

Förtydliga syfte och mål med din policy för distansarbete, och vad som ligger till grunden för era riktlinjer. Beskriv hur policyn ska användas i er verksamhet och hur ni ska arbeta och samarbeta om det behov finns. 
 

Bakgrund 

Beskrivning av vad som ligger till grund för policyn. Förändrade arbetssätt efter pandemin och utvärdering av effektivitet av arbete och liknande. 
 

Riktlinjer och rekommendationer för distansarbete 

Beskriv vilka regler och riktlinjer som gäller för distansarbete för er verksamhet. Vilka förväntningar finns från er som arbetsgivare till era anställda och tvärtom gällande arbetstider, processer, arbetsplatser, möten, arbetsmiljö, hälsa och liknande.  
 

Utvärdering och uppföljning 

Syftet med policyn är för att det ska vara tydligt för hur arbetet ska utföras och hur samarbete ska fungera. Förklara hur uppföljningen sker efter att behov och önskemål tagits emot för att vidare säkerställa att den följs och används. 
 

Riktlinjer och rekommendationer för en trygg och säker arbetsmiljö

Vad kan ni erbjuda era anställda för att säkerställa en bra arbetsmiljö på distans. Vart drar man gränsen mellan arbete och fritid och hur man följer upp på de anställdas välmående och prestation. 

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.