• Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
  • 3 års garanti
0
Min varukorg
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
OUTLET Inredningsprojekt

Trendande kontorsmöbler 2020

Trendande kontorsmöbler 2020
Artikel

Kontorsmöbler och kontorsdesign reflekterar företagets kärnvärden och behöver ständigt förnyas för att välkomna nya arbetssätt och hålla företaget relevant. Det påverkar anställdas beteende, definierar kundåsikter och attraherar nya rekryter. Vi tar en titt på de kontorstrender som förväntas under det kommande året.

 

1. Gröna utrymmen

Biofilisk design var en stor trend under 2019 som förväntas fortsätta 2020. Att skapa grönska miljöer på kontoret är ett enkelt sätt att öka både välmående och produktivitet. Tillgång till naturnära omgivningar inspirerar kreativa idéer och reducerar stressnivåer, och är därför smarta tillägg på varje arbetsplats. Det finns en mängd sätt att inkorporera naturen i inomhusmiljöer, alltifrån riktiga plantor eller konstväxter intill skrivbord till takvåningar med trädgårdskänsla eller levande grönska på kontorets väggar.


2. Gemensamma kontorsmöbler

I och med att gemensamma arbetsutrymmen har blivit mer och mer populära är förväntningarna på vad ett kontor bör erbjuda mycket högre. Anställda kräver numera högre flexibilitet på arbetsplatsen och vill ha möjligheten att jobba var som helst. För att hålla i denna trend behöver kontor inredas med multifunktionella möbler som kan anpassas till olika arbetssätt. Höj- och sänkbara skrivbord som går att både stå och sitta vid, spridda utrymmen med god nätverksanslutning och kontorsbås är exempel på lösningar som ger arbetarna den eftertraktade flexibiliteten.


3. Effektfulla samarbetsplatser

För några år sedan var det vanligt att se kontor med spelrum, barer och andra ytliga förmåner för de anställda. Hädanefter kommer vi antagligen se mindre kontemporära och mer praktiska gemensamma arbetsutrymmen med fokus på teamwork. Utrymmen som dessa kommer att erbjuda de resurser som kollegor behöver för att arbeta trivsamt och effektivt med varandra. Detta innefattar möbler som enkelt kan flyttas runt utefter de anställdas behov, till exempel utifrån ändamål eller antal personer.


4. Tysta zoner

En av de viktigaste trenderna 2020 kommer vara att skapa avskilda ytor och tysta platser i öppna kontorslandskap för att förhindra en hög ljudnivå. Det öppna kontorslandskapet har fått en hel del bakslag de senaste åren. Många har svårt att koncentrera sig i öppna kontorslandskap, och andra vill ha tysta platser där de kan ägna sig åt en viss uppgift eller prata ostört. Utmaningen är att hitta ett sätt att erbjuda enskildhet utan att ta upp för mycket av rummet. Det enklaste sättet att uppnå detta är att använda ljudabsorberande möbler för att skapa individuella arbetsplatser och avskilda utrymmen för mindre grupper. Ljudabsorberande vägg- och takpaneler, stoppade soffor och möbeltassar m.m. skyddar personalen från kontorets alla ljud, utan att behöva återvända till båsstrukturen som var populär på sent 1900-tal.


5. Smart teknik

Smarta verktyg såsom bokningssystem för skrivbord eller mötesrum och trådlösa laddningsstationer kommer att vara extremt viktiga för att säkerställa att kontoret fungerar smidigt. Smart teknik kommer också medverka i att förbättra anställdas hälsa och välmående genom införandet av höj- och sänkbara skrivbord integrerade med appar som uppmanar till ett aktivt arbetssätt. Med en sådan teknik kommer användaren kunna få notiser för att bli påmind om att ställa sig upp eller röra på sig, anpassat efter vad personen föredrar.


6. Borta bra men hemma bäst

Kontor kommer att fokusera på små detaljer, mjuka möblemang och sköna textilier som får arbetarna att känna sig som hemma. Istället för kommersiella kontorsmöbler ökar trenden för “gamla” eller vintage-soffor och utspridda möbler som ser mer välanvända och välkomnande ut. Dekorativa lampor, prydnadskuddar, växter och ornament hjälper till att skapa en sådan hemkänsla och suddar samtidigt ut linjen mellan arbete och fritid. På detta sätt kan man också minska stress och säkerställa att de anställda är bekväma på arbetsplatsen.

Medan det öppna kontorslandskapet fortsätter att vara den mest populära utformningen kommer en mängd trender under 2020 att finna lösningar några av de största bekymren med en sådan arbetsplats. Tysta platser och flexibla kontorsmöbler kommer att ge anställda större kontroll över sättet de arbetar, medan smart teknik kommer att stödja de förändringar som görs genom att förbättra uppkoppling och kommunikation.

Taggad med