Egen design – från behov till färdig produkt

Egen design – från behov till färdig produkt

Vi värderar kvalitet så högt att vi har en färdig process för att utveckla nya, bättre produkter. Tack vare vår designavdelning kan vi skapa möbler och inredning med ett eget formspråk och samtidigt anpassa produkterna efter behoven i tiden. Därigenom vet vi också säkert att du som kund får en produkt som står pall för belastningar och ger dig de funktioner och den bekvämlighet du behöver för att få kvalitetstid på jobbet. År efter år.

En genomtänkt utvecklingsprocess

Vi erbjuder möbler och inredning för alla slags arbetsplatser, från kontor, lager och industrier till skolor och offentliga miljöer. Och för att produkterna ska motsvara våra kvalitetskrav, väljer vi i många fall att utveckla dem själva – ofta från grunden. Till vår hjälp har vi en genomarbetad process som ger oss full koll på hela kedjan, från design och materialval till produktion, emballage och leverans till kund.

Behov som behöver tillfredsställas

Startskottet för nya designprojekt är alltid ett behov, en brist som behöver åtgärdas – och det kan antingen gälla att förbättra en redan existerande typ av prdoukt eller att möta en kommande trend som är på väg in på marknaden. Initiativet kan komma från vår egen organisation liksom från kunder och leverantörer.

Design som löser vardagsproblem

Inledningsvis görs en research då vi både pratar med användare och sammanställer kvalitets- och miljökrav. Utifrån designbriefen påbörjas sedan arbetet med att skissa fram en produkt som tillgodoser behovet och gör vardagen lättare för slutanvändarna. Fokus för designarbetet ligger på kvalitet, funktion och säkerhet – och på att minimera produktens miljöpåverkan.

Produktion i Sverige och Europa

Merparten av designarbetet och produktutvecklingen sker i nära samverkan med våra egna fabriker i Polen och Slovakien, men ibland jobbar vi även med svenska tillverkare. Samarbetet omfattar allt från att ta fram prototyper till att prata materialval, konstruktionslösning och tillverkningsmetod. Här ingår också att utveckla emballage som minimerar risken för transportskador.

Från provorder till testinstitut

En prototyp bedöms utifrån parametrar som säkerhet, hållbarhet, hållfasthet, design och funktion. Samtidigt kontrolleras visuella aspekter gällande robusthet, kvalitet och ytbehandling. När protypen godkänts av projektgruppen fortskrider processen med att en första provorder tas fram. I det här läget skickar vi ofta ett produktprov till ett ackrediterat testinstitut för att få ett oberoende utlåtande om produktkvaliteten.

Dags att glädja våra kunder

I näst sista steget görs en fullständig kontroll så att produkten uppfyller varje del av designbriefens kravspecifikation. Med alla godkännanden på plats kan produkten så tas in i vårt sortiment och göras tillgänglig för våra kunder. Och har vi då skött vårt arbete enligt planen kommer den snart göra det den är avsedd för: att tillfredsställa ett behov och hjälpa människor att må bra på jobbet.

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.