Kvalitet kommer inifrån – i många fall från våra egna fabriker

Att kvalitet kommer inifrån stämmer väl in på vårt sortiment. En knapp tredjedel av utbudet kommer nämligen från våra egna fabriker i Polen och Slovakien. Där produ-cerar vi allt från kontorsmöbler och arbetsbänkar till lagerhyllor och klädskåp, med största precision och höga kvalitetskrav. Allt för att du och dina kollegor ska kunna må bra på jobbet.

Full koll på kvalitetsnivån

Egen produktion är en hörnpelare i vår strävan att erbjuda kvalitetsprodukter till bra priser. Att utveckla och tillverka produkter i egen regi är ett medvetet val, som ger oss koll på hela processen – från behov till färdig produkt. Med hela kedjan inom företaget blir det lättare att skapa möbler och inredning med ett eget uttryck och samtidigt anpassa produkterna efter de behov som ligger i tiden.

Två fabriker med en viktig roll

Vi har haft egen tillverkning i två fabriker alltsedan 1990-talet. AJ Furniture Factory i polska Redzikowo, nära Gdansk, producerar merparten av våra trämöbler. Här tar skrivbord, skåp, bokhyllor och hurtsar form, liksom konferensbord och lunchrumsmöbler. I den andra fabri-ken, AJ Metal Design i Trnava, Slovakien, tillverkar vi klädskåp, förvaringsskåp och hyllsystem i tunnplåt. De båda anläggningarna står tillsammans för en knapp tredjedel av vårt sortiment och är ryggraden i vårt varuflöde.

Produktoptimerade processer

Eftersom de egentillverkade produkterna tagits fram i nära samarbete med våra egna desig-ners är samtliga steg i tillverkningen anpassade efter fabrikernas förutsättningar. Processer, maskiner och materialflöden, personalens kompetens och hantverksskicklighet, lacker och färger – varje pusselbit är noga genomtänkt och optimerad efter våra kvalitetsmål. Kontinuer-liga kvalitetsmätningar och ett ständigt förbättringsarbete är naturliga delar av processerna och båda anläggningarna är certifierade vad gäller kvalitet (ISO 9001).

Noggrant utvalda material

Maskinpark och verktyg är av senaste modell och varje materialleverans kontrolleras för att matcha våra specifikationer. Underleverantörerna är noga utvalda efter sin förmåga att leverera rätt kvalitet till rätt pris och i rätt tid. Dessutom måste de följa vår Code of Conduct och arbeta i linje med vår Kvalitets- och miljöppolicy. I den mån det är möjligt väljer vi förnyelsebara och återvunna material.

Kvalitetstid på jobbet

Att ha egna fabriker ger oss inte bara full koll på vårt egentillverkade sortiment. Det gör oss också till en bättre inköpare eftersom vi behärskar tillverkningsprocessen och vet vilka krav vi kan ställa på våra leverantörer. Resultatet? Fler produkter som hjälper dig och dina kollegor att få kvalitetstid på jobbet.

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.