Varför din arbetsmiljö är nyckeln till en stark kultur

Med en god arbetsmiljö kommer goda resultat. Små enkla åtgärder kan göra stor skillnad för gemenskapen och motivationen på kontoret. Med friare arbetsplatser och valmöjligheter om distansarbete är det kanske viktigare än någonsin att jobba för att bibehålla en stark arbetskultur.
Det är ingen nyhet att en bra sammanhållning och gemenskap på arbetsplatsen får de anställda att må bättre. Bra relationer på jobbet gör oss mer stresståliga när vi ställs inför utmanande uppgifter. Det gör oss mer effektiva och får oss sannolikt att stanna kvar längre på företaget. Och kanske viktigast av allt – det gör det roligt att gå till jobbet. Med små åtgärder kan man åstadkomma stora saker när det kommer till att se till att personalen trivs på arbetsplatsen.
Fikarummet är en central plats för umgänge och relationsbyggande på arbetsplatser. Att som arbetsgivare erbjuda en simpel sak som en fruktkorg kan göra påtaglig skillnad i arbetsmiljön. Det ger folk en anledning att ta en extra bensträckare och möjliggör spontana möten och samtal kring fruktkorgen. En mysig soffgrupp på kontoret ger medarbetarna en paus från skrivbordet och de kan mötas i en mer avslappnad atmosfär. Ett vilorum bidrar till att öka välbefinnandet hos den som har ett behov att dra sig undan ibland.
När man erbjuder en hybridarbetsplats är det dock extra viktigt att skapa och bibehålla en stark kultur.
Att ge sina anställda möjligheten att själva bestämma över om de vill jobba hemifrån eller på plats gör troligtvis att både produktiviteten ökar och även chansen att attrahera nya medarbetare till företaget. När man erbjuder en hybridarbetsplats är det dock extra viktigt att skapa och bibehålla en stark kultur. Vi vet idag hur lätt det kan vara att känna att man hamnat utanför arbetsplatsens gemenskap om man jobbar på distans största delen av tiden. En enkel sak för att minska risken att någon känner sig utanför och göra klimatet mer inkluderande är att hålla alla möten digitalt, oavsett om endast en person jobbar hemifrån. Likadant kan en gemensam mejl- eller chattråd bidra till att sammanhållning och relationer byggs. Man kan med fördel även skapa en tråd som inte direkt berör arbetet utan mer lättsamma och personliga ämnen – kanske bara en plats för gulliga kattbilder eller roliga klipp helt enkelt.

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.