Framtidens kontor

Syftet och nyttan med framtidens kontor

Jobbar många hemifrån just nu? Är det många tomma skrivbord på kontoret? Då är det dags att slänga ut skrivborden och göra plats för kreativa samarbetsytor.
I takt med att restriktionerna lättar återgår också landets arbetsplatser till det normala. Eller? Mycket tyder på att det vi innan pandemin upplevde som ”det normala” inte längre är det. Istället kommer vi se en ny typ av kontor och mer hybridarbete. Det vill säga en kombination av distans och kontorsarbete.
 
Fördelarna med hybridarbete är många. Framför allt ger det anställda större flexibilitet och kontroll över sin tid, vilket underlättar livspusslet för många. Och då arbetet inte längre behöver vara platsbundet ökar också chanserna för dig som arbetsgivare att hitta personer med rätt kompetens för företaget. Men i och med valmöjligheten att arbeta på distans ökar också kraven på den ordinarie arbetsplatsen. Det måste finnas ett värde i att faktiskt ta sig till kontoret.
Ett sätt att göra kontoret mer attraktivt är att fokusera på sådant anställda upplever som nackdelar eller saknar vid distansarbete. Till exempel bristen på socialt umgänge, något många ser som den största nackdelen med att arbeta hemifrån. Inte bara för gemenskapen utan också för kreativitetens skull. Bara att ta sig till och från kontoret ger nya intryck som föder inspiration. Och väl på plats är det ofta lättare att bolla idéer och få feedback i ett personligt möte än genom ett telefon- eller videosamtal.
Vågar man bara utmana idén om hur ett kontor “ska” se ut så är variationsmöjligheterna oändliga!
Det kan därför vara en god idé att utforma arbetsplatsen på ett sätt som gynnar sociala möten och kreativitet. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att alla personer på en arbetsplats har olika behov och önskemål. Somliga kan inte sitta i öppna kontorslandskap utan behöver mer isolerade platser där man kan arbeta ostört. För andra är det betydelsefullt att kunna växla mellan skrivbordet och en bekväm fåtölj. Vågar man bara utmana idén om hur ett kontor ”ska” se ut så är variationsmöjligheterna oändliga! Vill du ha hjälp att inreda framtidenskontor så kontakta våra inredningsexperter.

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.