Dags att snygga upp utemiljön

Dags att snygga upp utemiljön

Se till att ta vara på ytorna omkring fastigheten genom att hålla snyggt och städat. En inbjudande utemiljö framför entrén gör att besökare och medarbetare känner sig välkomna. Med praktiska utemöbler och lite omsorg är det enkelt att skapa en trevlig och avslappande plats att umgås på när vädret tillåter.

Smart och flexibel inredning

Att förskolemöbler är anpassningsbara och flexibla är viktigt för en bra lärmiljö. Då kan miljön enkelt ändras beroende på behov och aktivitet. Möbler med låsbara hjul är lätta att flytta fram eller rulla undan vid behov. Stapelbara stolar och pallar är enkla att förvara och kan lätt plockas undan när behovet för rummet ändras. Smarta förvaringsskåp med utfällbar toppskiva kan användas som lekbord eller ritbord.

Skapa ”rum i rummet” med hjälp av paneler och skärmväggar, som även är effektivt för att dämpa ljud. Att använda skärmväggar är ett bra sätt att avgränsa rummet i olika avdelningar. Det bidrar till en bra lärmiljö.

Fokusera på bra förvaring

I förskolan behövs ofta både dold och öppen förvaring, vilket kräver olika typer av möbler. Öppna hyllor med plastlådor och förvaringshurtsar passar bra för leksaker och material som ska vara lättillgängligt, medan en dold förvaring eller högt placerad hylla är bra för saker som behöver förvaras mer svåråtkomligt. Utnyttja rummets väggar. Vägghängda hyllor är platsbesparande, underlättar för städning och låter dig utnyttja golvytan undertill.

Parkera cykeln med stil

Att cykla till jobbet är bra för både hälsa och miljö men om det inte finns en fungerande cykelparkering ser det snabbt rörigt ut. Bra parkeringsmöjligheter känns både uppmuntrande och välkomnande för alla cyklister.

Cykelställ finns i enklare varianter i stål med byglar som placeras på marken eller monteras på vägg till cykelgarage med skyddande tak. För extra säkerhet finns det cykelgarage med dörr försedd med kodlås. Ingen ska behöva oroa sig för åverkan eller stöld.

Det finns även cykelställ som passar lika bra för mopeder som för cyklar. Med alla tvåhjuliga fordon på rad ser det snyggt och prydligt ut. Om fler börjar cykla till jobbet är det inga problem med att bygga ut cykelstället så länge utrymmet finns.


Läs om varför fysisk aktivitet är viktigt
Kvinna sitter ned på en parkbänk omgiven av träd och stora byggnader
Parkbänk ARCTIC
4 195:-
Två kvinnor sitter vid ett bord utomhus och skrattar
Möbelgrupp ASTON + PIAZZA
5 495:-

Gör det lätt att hålla rent och fint

Placera ut flera avfallsbehållare och askkoppar kring byggnaden. Identifiera de platser där folk brukar samlas så ökar chansen att skräpet hamnar där det ska. Området kring utemöbler är en vanlig samlingsyta för skräp. Det är därför en god idé att placera avfallsbehållare och askkoppar väl synligt i närheten, men inte alldeles intill då det kan kännas ofräscht.

Anpassa storleken på avfallsbehållaren till hur många som rör sig i området och se till att tömma den regelbundet. På vissa platser kanske det räcker med en mindre papperskorg medan det på andra ställen kan behövas en rejäl soptunna. Det är viktigt att det aldrig blir överfullt för då hamnar skräpet lätt på marken ändå.

Om ni har problem med hungriga fåglar som gärna letar mat i soporna rekommenderas en avfallsbehållare med lock. Med rätt förutsättningar blir det lättare att hålla utemiljön i toppskick. Både personal och besökare känner sig välkomna och sommartid är en uteplats ett härligt alternativ till lunchrummet.

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.