Dags att snygga upp utemiljön

Se till att ta vara på ytorna omkring fastigheten genom att hålla snyggt och städat. En inbjudande utemiljö framför entrén gör att besökare och medarbetare känner sig välkomna. Med praktiska utemöbler och lite omsorg är det enkelt att skapa en trevlig och avslappande plats att umgås på när vädret tillåter.
Utemiljö med färgglada stolar och småbord

En fin utemiljö är till för att användas

Utemöbler kring byggnaden bidrar till en inbjudande miljö och skapar en naturlig mötespunkt. Picknickbord av furu där bord och sittbänkar sitter ihop är en klassiker som finns i flera olika modeller, med eller utan hål för parasoll. Det gör det lätt att hitta en variant som passar in utanför din fastighet.  

Ett alternativ till bänkborden är möbelgrupper. Mixa små bord för två personer och en större variant med fyra stolar till för att skapa en trevlig variation.

Om du är ute efter ett material som kräver lite eller inget underhåll är aintwood ett passande val. Aintwood är ett plastmaterial som liknar målat trä med ådring. Det ser snyggt ut och står sig bra även i dåligt väder.

Sittplatser är inte bara till för lunch och fika. Med bekväma parksoffor och sittbänkar skapas naturliga platser för väntan eller en stunds vila. Förutom att vara stabila och tåla att användas ska sittmöblerna även kunna stå emot vädrets makter. År efter år. Så välj med omsorg. 

Storstädning vår och höst

För att utemiljön ska bli så trevlig som man vill ha den efter vintern behövs rejäla tag på ytorna med sopborste eller sopmaskin. Sanden som gjorde nytta under de kalla och isiga månaderna måste nu städas bort. Kom ihåg att sopa rent även i hörn och vrår.

När hösten kommer faller löven från träden. Det innebär att det är dags att räfsa och blåsa rent markytorna från gamla löv och kvistar. Det blir genast ett lyft och ökar trevnaden utomhus. Om det finns stängsel kring området så ta en runda och plocka upp det skräp som samlats där under blåsiga dagar.


Läs också om säker vintermiljö
Cykelställ för fyra cyklar med ramlåsning

Parkera cykeln med stil

Att cykla till jobbet är bra för både hälsa och miljö men om det inte finns en fungerande cykelparkering ser det snabbt rörigt ut. Bra parkeringsmöjligheter känns både uppmuntrande och välkomnande för alla cyklister.

Cykelställ finns i enklare varianter i stål med byglar som placeras på marken eller monteras på vägg till cykelgarage med skyddande tak. För extra säkerhet finns det cykelgarage med dörr försedd med kodlås. Ingen ska behöva oroa sig för åverkan eller stöld.

Det finns även cykelställ som passar lika bra för mopeder som för cyklar. Med alla tvåhjuliga fordon på rad ser det snyggt och prydligt ut. Om fler börjar cykla till jobbet är det inga problem med att bygga ut cykelstället så länge utrymmet finns.


Läs om varför fysisk aktivitet är viktigt
Kvinna sitter ned på en parkbänk omgiven av träd och stora byggnader
Parkbänk ARCTIC
4 895:-
Två kvinnor sitter vid ett bord utomhus och skrattar
Möbelgrupp ASTON + PIAZZA
4 075:-

Gör det lätt att hålla rent och fint

Placera ut flera avfallsbehållare och askkoppar kring byggnaden. Identifiera de platser där folk brukar samlas så ökar chansen att skräpet hamnar där det ska. Området kring utemöbler är en vanlig samlingsyta för skräp. Det är därför en god idé att placera avfallsbehållare och askkoppar väl synligt i närheten, men inte alldeles intill då det kan kännas ofräscht.

Anpassa storleken på avfallsbehållaren till hur många som rör sig i området och se till att tömma den regelbundet. På vissa platser kanske det räcker med en mindre papperskorg medan det på andra ställen kan behövas en rejäl soptunna. Det är viktigt att det aldrig blir överfullt för då hamnar skräpet lätt på marken ändå.

Om ni har problem med hungriga fåglar som gärna letar mat i soporna rekommenderas en avfallsbehållare med lock. Med rätt förutsättningar blir det lättare att hålla utemiljön i toppskick. Både personal och besökare känner sig välkomna och sommartid är en uteplats ett härligt alternativ till lunchrummet.

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.