Skapa plats för kreativitet och välmående

Skapa plats för kreativitet och välmående

Vi människor är av naturen sociala varelser. Vi söker oss till sammanhang och gemenskap. För det är bevisat: tillsammans är vi starkare, bättre och dessutom mer kreativa. Platser som för oss samman – på arbetet, skolan, i offentliga utrymmen – har därför stor betydelse. Både för vårt välmående och vår framgång. 

En plats för kunskapsutbyte

Idag är kontor mer än bara skrivbord och skolan mer än bara skolbänken. Det är platser där människor möts och umgås. En välutformad samarbetsyta ger möjlighet för människor med olika erfarenheter, utbildning och bakgrund att träffas för att utbyta kunskaper och ha det trevligt. 

En så enkel sak som sittmöbler kan göra stor skillnad för hur vi trivs och hur vi interagerar med varandra. Att skapa rum i rummet med hjälp av soffor och loungemöbler bildar snabbt en knutpunkt för både samarbete och småprat. Eftersom antalet sittplatser inte behöver vara definierande kan platsen få alla att känna sig inkluderade och välkomna. Det stärker både sammanhållning på arbetsplatsen och ger en känsla av tillhörighet. 

Stärk gemenskapen med vår nya modulserie VARIETY

Bäst teamwork i rätt omgivning

Att bolla idéer i grupp gynnas av att fler åsikter tas i beaktning, vilket även ger ett värde utöver det sociala. Ju mer vi samarbetar desto mer tillit till varandra bygger vi upp och desto bättre löser vi problem. De bästa idéer föds inte sällan på annan plats än vid skrivbordet, till exempel i matsalen, fikahörnan eller hissen. Speciellt i samtal med andra! 

Därför är det viktigt att kunna variera sig; kanske ta en paus eller arbeta iväg från skrivbordet, både för att fylla på med ny energi eller för att testa en ny miljö med en annan känsla, ett annat ljus, andra ljudförhållanden och så vidare. Vi väljer då helst en umgängesplats med trevligt utseende, eftersom vi också mår bra i fina miljöer. 

Läs om hur du bygger ett dreamteam med teambuilding!

Ökad kreativitet med rätt möbler

Vi vill gärna att en sådan samvaroyta ska vara inbjudande och gärna lite händelserik. Den ska säga ”här kan du stanna” och samtidigt ge intrycket av att det händer något. Med en dynamisk möblering väcker vi flera sinnen samtidigt och det i sig stimulerar kreativitet. En ringlande soffa, sittplatser i olika höjd och smidiga sittpuffar är bara några exempel på möbleringar som kan göra en mötesplats mer händelserik – och skapa förutsättningar för riktigt bra samarbete.

Ta hjälp av våra inredningsexperter!

Vi på AJ Produkter finns alltid här för att hjälpa dig med en inredningslösning som är anpassad till just din verksamhet. Kontakta oss om du har frågor kring val av tyg, behöver låna inspiration eller vill veta vilka alternativ som skulle passa din lokal bäst. Så kan vi berätta mer om dina valmöjligheter.
Typ av organisation
Beskriv ditt ärendeBilaga
Genom att klicka på Skicka så bekräftar jag att jag har läst integritetspolicyn.

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.