Distanskontoret

Distanskontoret

Distanskontoret är för dig som inte har behov av en fysisk arbetsplats. Det är det mest flexibla upplägg där allt arbete sker på distans. De tekniska möjligheterna är viktigast för att kunna utföra arbetet och för att skapa ett hemmakontor från varsomhelst. För att hjälpa dig navigera runt kring detta arbetssätt har vi samlat ett startkit med allt från intervju och artiklar, till guider, mallar och policy som du kan plocka fritt från och anpassa till ditt distanskontor.

Ur ett HR perspektiv 

Vi frågade en HR-expert om hur det är att jobba på distans. Se Else-Maries svar och tips på några av de viktigaste frågorna.

Tjej som sitter vid ett skrivbord

Social gemenskap 

Hur håller man ihop gemenskapen och den sociala aspekten på ett distanskontor? Vi har några tips! Läs vår artikel här. 

Policy

Kolla in vår mall för policy på distanskontoret och använd som guide till att utforma din egen.  

En lampa och Citroner i en korg som står på ett bord
Person som sitter vid ett skrivbord och har ett digitalt möte

Digitala möten

Läs vår artikel om utmaningarna och tips på lösningar för externa möten.   

Enkät 

Få koll på hur dina medarbetare upplever att jobba på distans. Vi har tagit fram en enkät med frågor som tar tempen på distansarbetet. Här kan du själv plocka och mixa de bästa frågorna för din verksamhet. Spara ner vår enkät

Fyra inredningstips att ta med sig
1.

En ordentlig stol är A och O för alla kontor – även hemmakontoret.

2.

Se till att ditt hemmakontor inte hämmar dig i arbetet. Skrivbordet är ditt arbetsredskap och din kropp tackar dig om det är ergonomiskt.

Kontorsstol MARLOW
3 195:-
Hörnskrivbord NOVUS 
4 595:-

3.

För dig som jobbar med laptop är det viktigt att ha datorn på en bekväm arbetshöjd. Ett enkelt laptopstativ ger dig en bättre och mer ergonomisk vinkel som gör att du slipper få ont i nacken.

4.

För dig med begränsat utrymme hemma kan en höj- och sänkbar pall vara en lösning som både sparar plats, låter dig variera arbetsställning och minskar risken för framtida rygg- och nackbesvär.

Behöver du inspiration, goda råd eller praktisk hjälp med inredningen på jobbet? Kontakta oss så hjälper vi dig inreda din arbetsplats.

Inredningshjälp

Telefon
035-180 000
Mail
Skicka oss ett mail här.

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.