Digitala hybridmöten

Digitala hybridmöten

Vad finns det för utmaningar med att hålla i digitala hybridmöten? När man har deltagare på distans och på det fysiska kontoret kan det medföra en del utmaningar. Allt från den tekniska aspekten, till hur man ska dela skärm om man är fler på samma ställe. 
De flesta känner sig idag ganska bekväma med hur man utför och deltar i ett digitalt hybridmöte. Det är inga större konstigheter och man har lärt att anpassa sig när tekniken krånglar eller om man råkar prata samtidigt som en annan deltagare. Men det finns andra saker som man kanske inte tänkt på som kan vara hjälpsamma när man ska navigera i ett möte med vett och etikett. Vi har listat några praktiska tips som kan förbättra helhetsupplevelsen och kvalitén på hybridmöten. 
 
1. Testa tekniken i god tid innan mötet för att ge dig själv tid till att lösa eventuellt teknikstrul. Se till att alla deltagare har informerats om de behöver ladda ner en app eller skapa ett konto.  
 
2. Använd en skärm per deltagare om det är fler som sitter i samma rum eller kontor. Risken är annars att deltagare som sitter på distans själva kan uppleva en utanförkänsla och att de missar viktiga saker som sägs bakom kameran om man sitter fler i samma rum. 
3. Var tydlig med mötets syfte, agendan och förväntningarna inför mötet. Tänk på att hålla ögonkontakt med den du pratar med, precis som du skulle ha gjort vid ett fysiskt möte.  
 
4. Lämna utrymme för paus och var tydlig innan mötet när de inplanerade pauserna kommer att vara. Om det är ett längre möte kan man lätt bli trött och tappa fokus, och därmed tappa deltagarnas intresse.  
 
5. Se till att alla får komma till tals och använd gärna chattfunktionen för att fånga upp de som inte får chansen att prata eller vill bidra till konversationen utan att avbryta den som talar.  

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.