Utemöbler gjorda för ett nordiskt klimat

Letar du efter utemöbler som motstår elementens raseri här på våra breddgrader? Då har du kommit rätt: kvalitet och tålighet har varit ledorden för våra utemöbler alltsedan vi tog in dem i sortimentet för ett tiotal år sedan. Under denna tid har våra produkter bidragit till inbjudande och bekymmersfria utemiljöer i såväl offentliga som privata sammanhang – och med många nöjda kunder och besökare som följd.
 

Det krävs genomgående hög kvalitet

Vad krävs då för att en utebänk ska stå emot väder och vind? Enligt vårt synsätt handlar det om att ha en robust konstruktion och att de ingående materialen är valda med omsorg. Vi väljer exempelvis varmgalvaniserat stål eller aluminium i våra metallstativ, medan trädetaljerna tillverkas av stabila plank av svensk furu som antingen betsas eller laseras. Det resulterar i en kvalitetsmöbel med ett yttre som både är tilltalande för ögat och motståndskraftigt mot vädrets påfrestningar.

 

Vi låter en liten utebänk bekänna färg
Att vi tror väldigt starkt på våra utemöblers tålighet visar vi nu genom att utsätta en liten bänk för en tuff prövning. Vi har skickat den till Island där den under ett helt år kommer att få kämpa mot Nordatlantens stormar, ihållande regn, kyla, snö och t.o.m. gassande sol. Allt för att visa att våra utebänkar är en bra och säker investering, som med enkelt underhåll ger utdelning. År efter år.

 

 

Du kan följa uppdateringarna från Island
Bänken kom på plats i februari 2021. Vid en uppföljning i mitten av mars såg allt ut som här nedan – med ganska bra väder. Det var dock lugnet före stormen och de jordskalv och vulkaniska aktiviteter som därefter präglat nyhetsflödet därifrån. Vill du veta hur det går för vår lilla bänk på Island? Vi kommer att uppdatera informationen med jämna mellanrum, både här och på sociala medier. Följ oss gärna!

 

Vill du ha tips på hur du enkelt underhåller dina utemöbler? Läs vår blogg »

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.