Trendig inredning möter klassisk elegans hos Löwengrip Care & Color

Trendig inredning möter klassisk elegans hos Löwengrip Care & Color

Löwengrip Care & Color är ett av de snabbast växande företagen inom den svenska skönhetsindustrin. När företagets huvudkontor i Stockholm flyttade till större lokaler fick AJ Produkter uppdraget att leverera kontorsmöbler. Resultatet blev en stilfull, trendig och ergonomisk inredningslösning.

Isabella Löwengrip - en av Sveriges största influencers – och Pingis Hadenius startade skönhetsföretaget Löwengrip Care & Color år 2012. Företaget utvecklar skonsamma skönhetsprodukter med fokus på att göra vardagen enklare för sina kunder och har expanderat i snabb takt ända sedan starten. Till slut blev det dags att flytta huvudkontoret några kvarter till nya och större lokaler i en äldre paradvåning på Stureplan i Stockholm. Våningen har knarrande trägolv, stora fönster och högt i tak. För att få hjälp med inredning till det nya kontoret vände sig Löwengrip Care & Color till AJ Produkter.

Utmaning
Löwengrip Care & Color ville ha ergonomiska arbetsplatser som kan anpassas efter medarbetarnas olika behov. Fina förvaringsmöbler samt konferensmöbler som passar på en liten yta stod också på önskelistan. Dessutom visade det sig att ljudnivån blev hög i det stora öppna kontorsutrymmet och det behövde åtgärdas på ett stiligt sätt. Möblerna skulle vara enhetliga och passa in i de fina gamla lokalerna men ändå kännas trendiga och nytänkande.

Lösning
Tillsammans med Löwengrip Care & Colors inredare har AJ Produkter tagit fram en lösning som är både stilfull och ergonomisk. Möbelserien Modulus föll kunden i smaken och man valde vita höj- och sänkbara skrivbord och vita förvaringsmöbler med mässingsdetaljer. Skrivborden har utrustats med ljusgråa ljuddämpande bordsskärmar och kontorsstolen Watford i svart är en fin kontrast till övrig färgsättning.

Resultat
Kontorsmöblerna från AJ Produkter går i stilrent vitt, svart och grått – en färgskala som passar in bra i lokalerna. Bordsskärmarna bidrar till en bättre ljudmiljö i den öppna kontorslokalen, samtidigt som de skärmar av mellan arbetsplatserna.
De höj- och sänkbara skrivborden gör att medarbetarna snabbt och enkelt kan justera arbetshöjden och variera sin arbetsställning. Fördelarna med detta är flera: det aktiverar musklerna i ben och rygg, ökar blodcirkulationen och förebygger belastningsskador. Medarbetarna på kontoret är mycket nöjda med att kunna arbeta stående under delar av dagen.
– I våra jobb drar vi stor fördel av allt som kan hjälpa oss att bli mer kreativa, säger Isabella Löwengrip, grundare och Creative Director.

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.