Wohlins

Wohlins

Ett skräddarsytt och nyskapande pallställ, prisvinnande klädskåp, kontorsgolv och specialdesignade tapeter. Detta är bara några delar av den totallösning som AJ Produkter har levererat till Wohlins Fryshus Logistik AB:s nya fryslager och kontorslokaler.

Wohlins Fryshus Logistik AB i Halmstad erbjuder sina kunder fryslager, frystransporter och logistiklösningar. För att möta kundernas önskningar och behov har Wohlins bland annat byggt ut sina lokaler i omgångar. Sist ut är ett nytt fryslager samt kontorslokaler på 1 800 respektive 240 kvadratmeter. AJ Produkter fick förtroendet att leverera en komplett inredning till både lager och kontor.
– AJ:s säljare var framåt och kunde ta fram förslag som passade våra behov, säger Roger Wohlin, transportchef på Wohlins Fryshus Logistik AB.

Behovsanpassade och yteffektiva pallställ

Till fryslagret levererade AJ Produkter skräddarsydda pallställ ur serien Ultimate. Lösningen är helt framtagen utifrån verksamhetens behov.
– Vi ritade upp det tillsammans med projektsäljarna och allt funkar jättebra, säger Roger. Pallställ Ultimate är ett nytt och innovativt pallställ designat och producerat av AJ Produkter. Det har smalare stolpar än traditionella pallställ och balkarna går att justera i intervaller om endast 50 mm. Det gör det lätt att maximera lagringskapaciteten samtidigt som pallstället tar upp minsta möjliga yta. Den nya lösningen har bland annat bidragit till en effektiv plockverksamhet.
– Även arbetssäkerheten har ökat, tillägger Roger och syftar på att den platseffektiva lösningen har möjliggjort bredare truckgångar.

Genomtänkt inredning och speciallösningar

Kontorsdelen består av matsal, vilorum, konferensrum, kontor med fyra platser, omklädningsrum och en trivsam, möblerad hall där besökare kan sitta ner innan möten. AJ Produkter har levererat möbler och inredning till samtliga utrymmen och även hjälpt till med golv och gardiner. Lokalerna har stora fönsterpartier och mycket ljusinsläpp. För att ta tillvara på den ljusa känslan går många kontorsmöbler i vitt och ljusa toner.
– AJ hjälpte oss att få rätt färger på rätt ställe. Vi fick ritningar och 3D-bilder så att vi fick en bra känsla för hur det skulle se ut, säger Roger. När det behövdes tog man fram speciallösningar, såsom en fototapet med ett New York-motiv i varma toner. Tapeten ger inspiration och skapar en varm känsla när personalen lämnar det kalla fryslagret.

Inredning med det lilla extra

Wohlins satsade lite extra på design och kvalitet. Det syns bland annat i omklädningsrummet som är inrett med klädskåp i AJ:s egendesignade serie Create Energy. Serien vann Red Dot Design Award 2015, ett av världens största och främsta designpris. Plåtskåpen är snyggt matchade med avlånga, tygklädda pallar.
– Höj- och sänkbara skrivbord och bekväma kontorsstolar var en självklarhet till kontorsplatserna, säger Roger. Man valde även skåp med skjutdörrar och sidoskåp som öppnas på ena kortsidan. Det ger en platsbesparande förvaring och sidoskåpen fungerar även som rumsavdelare. I lokalerna finns flera bekväma sittgrupper där personal och besökare kan koppla av.
– Vi testade så mycket som möjligt i AJ:s showroom innan vi bestämde oss, säger Roger och konstaterar att alla är mycket nöjda med det färdiga resultatet.

Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.