Synsam

På Synsams lager i Solna finns hundra hyllmeter fyllda av kontaktlinser, linsvätskor och solglasögon redo att skickas ut till kunder över hela Norden. För att skapa ordning och reda på lagret har Synsam investerat i AJ Produkters smarta lagerlösning.

Synsam startade vid årsskiftet en webbshop för sina produkter. För en framgångsrik webbshop krävs ett fungerande lager. Peder Lanefelt arbetar som E-commerce Logistics Manager på Synsam och är ansvarig för alla logistikfrågor gällande Synsams nya webbshop.
– I höstas började jag fundera på vilka lagerhyllor som skulle passa bäst i vår 400 kvadratmeter stora lokal. Jag ville ha stabila och platseffektiva hyllor som passade våra hyllkartonger och som inte skapade för mycket tom yta. Jag noterade att AJ Produkter hade en hyllvariant som var 120 cm bred, vilket var precis det mått som passade oss.

Specialanpassade hyllor

Först såg Peder hyllorna på AJ Produkters hemsida och sedan fick han möjlighet att se hyllorna i verkligheten då en tidigare kollega hade likadana på sitt lager. Saken var klar – och Peder bokade in ett möte med AJ produkters projektledare.
– Vi träffades och gick igenom våra behov. Vi specialanpassade hyllorna och istället för fyra hyllplan, som är standard, beställde vi sju plan plus ett hyllplan som skulle fungera som dammskydd för produkterna. I samma stund som Synsam fick tillgång till sitt lager kom leveransen av hyllorna. Synsam kunde välja att montera hyllorna på egen hand eller låta AJ göra jobbet. Peder och resten av lagerteamet bestämde sig för att själva montera hyllorna och på en vecka monterade de hundra meter hyllor, vilket även fungerade som en typ av teambuilding för det nystartade ehandels-teamet.

Hyllplan som passar kartongerna

Nu har Synsams webbshop varit igång ett par månader och Peder och resten av medarbetarna är nöjda med sitt val av lagerhyllor.
– För oss är det väldigt viktigt att hitta hyllor som passar våra hyllkartonger, eftersom våra hyllkartonger är i sin tur anpassade efter kontaktlinsförpackningarna. När det gäller logistik är det viktigt att måtten hänger ihop hela vägen för att få lönsamhet, och det kunde AJ Produkter hjälpa oss med!

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.