HAVEN – ett nytt varumärke byggt på kvalitet i alla led

AJ Produkters breda sortiment kan möblera och inreda ett helt företag, från kontoret via lunchrummet till verkstaden och lagret. Den bredden gör också att vi kan bistå våra kunder under hela resan, från nystartat till etablerat och vidare ut i världen.
Här kan du läsa mer om vad vi gör för HAVEN, ett nytt varumärke inom badrumsmöbler som efter ett års noggranna förberedelser är redo att möta marknaden våren 2019.

Mikael Thedeby hade drygt 20 års erfarenhet från ledande befattningar i badrumsbranschen i sitt CV när tillfället dök upp. En dag i början av 2018 fann han sig fri att nappa på ett erbjudande, som både var för bra för att säga nej till och som klippt och skuret för just honom.
Erbjudandet kom från Finn Blichfeldt, ägare till Tapwell och Bricmate, två varumärken som med blandare och andra accessoarer för badrum/kök respektive kakel och klinker nått starka positioner på den nordiska inredningsmarknaden. Tanken nu var att bredda utbudet med ett tredje ben – det nya varumärket HAVEN inriktat på innovativa kvalitetsmöbler för badrummet.
Och den som var tänkt att ansvara för att bygga upp hela verksamheten var – Mikael.

Timingen var perfekt. Mikael hade just lämnat en annan befattning och var tillgänglig.
– Chansen att få vara med och bygga upp något från grunden, med en stark finansiär i ryggen och höga kvalitetsmål i sikte, det var nästan för bra för att vara sant, säger Mikael.
Och han behövde knappt någon betänketid.
– Jag hade jobbat tillräckligt länge för att veta precis vad det handlar om, men var fortfarande hungrig nog för att vilja och våga satsa fullt ut på något nytt. Jag nappade direkt.

Mikael började med ett blankt papper, som snabbt fylldes med en lång att-göra-lista. Första punkten handlade om att ta fram en produktdesign och där tog han hjälp av välrenommerade Note Design Studio. Utvecklingsprocessen tog sju månader:
– Det är ovanligt snabbt, men resultatet blev verkligen kanon.
Arbetet mynnade ut i designkonceptet H2 som bygger på harmoniska linjer, återvinningsbara material och smarta förvaringslösningar. Dessutom är kommodernas täcksidor utbytbara, vilket är en fördel både om det blir en skada av något slag och när man vill byta färg eller stil.
Med designen på plats var det dags att skanna av kontaktnätet efter lämpliga underleverantörer. Målet var att ha så mycket närproducerat som möjligt – och så har det blivit.
– Alla trädelar och beslag kommer från svenska leverantörer.

Nästa steg handlade om att hitta en lokal, gärna nära familjens hästgård utanför Halmstads tätort. Valet föll på ett gammalt industriområde i centrala Oskarström, uppfört på 1890-talet och kallat ”Jutan” i folkmun, efter Skandinaviska Jute Spinneri & Väfveri (senare Tasso och John Mansville). Området har charm, karaktär och ett fantastiskt läge, precis intill Nissan.
Den totalrenoverade lokalen rymmer nu kontor, utställning, monteringslinje och lager. Fasaden mot Nissan har försetts med fönster från golv till tak – där åns glittrande flöde bjuder på ett ständigt föränderligt blickfång.
– Bättre utsikt går knappast att få i en industrilokal, säger Mikael nöjt.

Med lokalen klar blev det dags att tänka på inredningen, och då kom bekantskapen med en säljare på AJ Produkter väl till pass. Mikael besökte vårt showroom i Halmstad där han fick tillfälle att prova sina inredningsidéer i full skala.
– Det var perfekt att få hjälp med allt vi behövde på ett och samma ställe.
Det blev en rejäl beställning: allt från höj- och sänkbara skrivbord, arbetsbänkar och förvaring till arbetsplatsmattor, tippcontainrar, städmaterial och mindre detaljer som skrivbordstillbehör.
– Vår ambition är ju att skapa bästa möjliga arbetsmiljö och underlätta för personalen i varje moment. Då är det naturligtvis skönt både att kunna börja från grunden och ha hjälp av en leverantör med så mycket erfarenhet och ett så brett sortiment som AJ Produkter.

HAVEN H2 lanserades på Möbelmässan 2019 och väckte stort intresse bland besökarna.
– Vi lade även ut några produktbilder som delades och fick stor spridning på sociala medier.
HAVEN betyder ”fristad/tillflykt” på engelska – och det är så ett badrum inrett med företagets möbler ska kännas, som en lugn och trygg plats där man kan vara sig själv.
Systerbolaget Tapwell har funnit sin nisch mellan de billiga och exklusiva varumärkena. Skälet? – Det är som Finn säger: Kunderna får ”Pang för pengarna” – dvs. hög kvalitet och god design till ett attraktivt pris. Våra produkter kommer att ligga i samma segment.

Det sista steget i förberedelserna – och det första i den fortsatta sagan om HAVEN – inleds i april 2019 när införsäljningen till fackhandeln börjar på allvar. Produkterna kommer till en början främst säljas till design- och kvalitetsmedvetna konsumenter.
Mikael har under året alternerat mellan att vara VD, säljare, inköpare, lageransvarig och städare. Nu har han fått sällskap av en produktionschef, några montörer och ett par säljare. Arbetsstyrkan uppgår inledningsvis till sju personer, men om planerna går i lås kan det bli fråga om nyanställningar inom kort. Mikael har talat med fastighetsägaren om att reservera en tom lokal vägg i vägg.
– Vi vill ha möjlighet att växa i den här miljön när tiden är rätt. Och är det som så att vi får behov av att komplettera någon del av inredningen – ja, då vet vi precis vart vi ska vända oss.

 

 

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.