MTA – en framgångssaga

MTA – en framgångssaga

AJ Produkter har möbler och inredning för hela företaget, från kontoret via lunchrummet till verkstaden och lagret. Och vi finns där för våra kundföretag under hela resan, från nystartat till etablerat och vidare ut i världen.
Här kan du läsa mer om vad vi gör för MTA, ett expansivt byggbolag som vi både lyckats överraska och har den äran att samverka med långsiktigt.
Ett av Sveriges snabbast växande bygg- och anläggningsföretag heter MTA och har sitt säte i Halmstad. MTA står för Mats (Johansson), Tommy (Zryd) och Andreas (Granberg), tre herrar som gjort en fantastisk resa tillsammans. När den inleddes våren 2010 var de kollegor på ett rikstäckande byggbolag, hade bra jobb och var uppskattade av både kunder och medarbetare, men…
– Det fanns mycket vi ville förändra, inte minst i kulturen, men det gick inte i en så stor och traditionell organisation. Till slut blev det naturligt för oss att starta vårt eget bolag. Vi kände att vi kunde göra det bättre själva, säger Mats som bl.a. ansvarar för fastighetsutveckling.
Redan från början var målet att bli en av de större aktörerna på den halländska byggmarknaden. Trots det inledde trion inte med att jaga jobb, istället finslipade de sin affärsplan. Tanken var att bygga en företagskultur som utgick från arbetsmiljön och personalens arbetsglädje.
– Vi startade helt enkelt företaget där vi själva skulle vilja jobba. Att ha en fin arbetsmiljö gör att personalen trivs, har roligt och känner sig hemma. Då utvecklas de och gör ett bra jobb – dessutom får vi fler duktiga människor att vilja jobba hos oss.
Bolaget interna slogan ”Äntligen måndag” beskriver planen i teorin. Att den fungerar även i praktiken är utmärkelsen ”Sveriges Bästa Arbetsplatser” ett bra bevis för. Den har MTA tilldelats fem år i följd, 2014–2018, allt baserat på medarbetarintervjuer genomförda av Great Place to Work®.

Nykomlingarna fick en bra start.

Trots sin relativa litenhet fick de förtroendet att uppföra en stor hyresfastighet centralt i Halmstad. Ett stort åtagande, helt i linje med ambitionerna. Det gav ringar på vattnet och MTA blev snabbt ett attraktivt alternativ, både för byggjobbare och byggherrar. Snart syntes bolagets namn över hela Halmstad. De var noga med att få upp flaggor och skyltar runt byggarbetsplatserna för att visa att ”Här bygger MTA”.
– Det handlade mycket om att skapa en stolthet hos medarbetarna och deras familjer. Det är kul när personalens barn pekar på vår flagga och säga: ”Där jobbar min mamma/pappa.”
Resten är historia. Efter det första året var de 22 anställda, fyra år senare 133. Idag är de drygt 300 medarbetare och har byggprojekt på gång från Kungsbacka i norr till Trelleborg i söder. Det är bra jobbat på åtta och ett halvt år.

Hur kom AJ Produkter in i bilden?

Efter att ha suttit med begagnade möbler i hyrda lokaler i några år, valde MTA att investera i ett nytt huvudkontor. Inför inflyttningen sommaren 2015 fick AJ Produkter av en slump möjligheten att komma med ett förslag på kontorsinredningen.
– Jag hade redan pratat med en annan kontorsleverantör, en av de stora i branschen. Men så fick jag kontakt med AJ Produkter och lovade att de skulle få chansen. Vad hade jag att förlora?
Projektsäljaren på AJ Produkter fick en dryg vecka på sig att ta fram ett inredningsförslag.
– Jag hämtade in båda förslagen samma dag – och blev mäkta imponerad av det arbete som AJ Produkters säljare hade lagt ner. Utifrån våra ritningar hade hon skapat en helhetslösning med allt från rätt färger och golv till smakfulla och funktionella möbler. Hon överträffade vårt mål med hästlängder.

AJ Produkter bistår alltsedan dess MTA med inredningshjälp när behoven uppstår. Samma år som huvudkontoret stod klart i Halmstad öppnade MTA kontor nummer två, denna gång i Varberg.
 – Eftersom vi var så himla nöjda första gången, tog vi aldrig in andra förslag. Vi beställde bara likadana möbler från AJ Produkter en gång till.
Det innebar en ny leverans av en komplett kontorsinredning med höj- och sänkbara skrivbordkontorsstolarergonomiska pallararbetsplatsbelysningkonferensbord och -stolarlunchrumsbordgröna barstolar och köksstolar.
Ett år senare upprepades proceduren, när MTA:s expansion gick söderut och kontor nummer tre öppnades i Helsingborg.
Alla MTA:s arbetsplatser ska vara rena, funktionella och trevliga att komma till, även byggena.
– Vad gäller arbetsmiljön på byggena valde vi tidigt att investera i egna bodar. I dagsläget har vi ett hundratal, allt för att kunna driva omtanken om personalen fullt ut.
I bodarna där platschefer och arbetsledare har sina kontor finns AJ Produkters höj- och sänkbara skrivbord, aktiva stolar och annat som hör till en modern arbetsplats. Därtill finns den sociala medelpunkten, stormatsalen, där alla fikar och äter gemensamt och där det finns ett välutrustat kök.
– Eftersom vi har heltäckningsmattor ställs skorna i hallen. Det ökar trivseln, och den som trivs gör ett bättre jobb. Allt hänger ihop, så enkelt är det, avslutar Mats.
Och när det får till följd att MTA växer ytterligare och behöver mer inredning, så ringer de oss på AJ Produkter. Allt för att vår säljare i sin tur gjorde ett bra jobb när chansen dök upp.

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.