LBS Kreativa Gymnasiets nya lokaler andas skaparkraft

LBS Kreativa Gymnasiets nya lokaler andas skaparkraft

Utmaning
Intresset för LBS Kreativa Gymnasiet i Göteborg har varit stort från dess start 2014. Snabbt växte de ur sina lokaler och när de flyttade till nya och större, levererade AJ Produkter möbler och inredning till hela skolan. Ett krav var att lösningen som togs fram skulle följa LBS kreativa modell och bjuda in till just det, samt utmaning, glädje, idé, aktiv vila och produktivitet.

Lösning
Varje våning har ett eget färgtema och välplanerade uppehållsmiljöer. Ljuddämpande möbler och gott om textilier ger en bra ljudmiljö. I flera rum finns balansstolar för aktivt sittande. Två klassrum är inredda som ALC-salar (Active Learning Classroom), en ny sorts lärandemiljö som främjar kollaborativt lärande. I dessa salar står eleverna i centrum för sitt lärande och de samarbetar i grupper runt runda bord med tillhörande whiteboards och tv-skärmar som hjälpmedel.

Resultat
Kreativitet, trivsel, pedagogiska vinster och ett långsiktigt tänkande präglar inredningen i skolans nya lokaler.
– Eleverna tycker det är fantastiskt och trivs mycket bra. Personalen tycker om sin arbetsplats och alla som kommer på besök säger ”wow, vilken skola”. Lokalerna bjuder in till såväl aktivitet som lugn och ro, säger Charlotte Cederström, biträdande rektor på LBS Kreativa Gymnasiet i Göteborg.
Charlotte är mycket nöjd med samarbetet med Kerstin Metz från AJ Produkter:
– Det har fungerat jättebra. Kerstin återkommer alltid med bra tankar och idéer. Hon är väldigt kunnig och har varit bra på att få fram lösningar som passar oss.

Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.