Genomtänkt i detalj på MTA-byggs nya kontor

Genomtänkt i detalj på MTA-byggs nya kontor

MTA är byggföretaget som på sina 5 år i branschen växt från tre till 170 anställda. I luftiga lokaler i Halmstad hittar man huvudkontoret, ett av företagets tre kontor. Kontoret har planerats av Fredblads arkitekter och inretts av AJ Produkter. Här ryms 16 arbetsplatser och finns plats för både möte och umgänge.

I MTA-byggs nya lokaler möts man av öppna ytor, högt i tak och stort ljusinsläpp. Inredningen är genomtänkt i minsta detalj och går i företagets färger grönt och grått. De öppna kontorsytorna kompletteras med mindre rum för enskilda samtal, och ett fåtal privata kontor för de som vill ha mer avskildhet. Utöver 16 fasta arbetsplatser fördelade i det öppna landskapet finns också sex arbetsstationer som används som så kallade fria platser – platser som anställda som kommer och går mellan olika projekt kan använda.

Höj-och sänkbart med många fördelar

Alla arbetsplatser på det nya kontoret är utrustade med höj-och sänkbara skrivbord. Att välja höj- och sänkbart var dels en självklarhet av ergonomiska skäl, men är även fördelaktigt när samma skrivbord nyttjas av flera olika personer. Skrivborden kan enkelt höjas upp eller ned och anpassas till olika personer och behov.
– De höj- och sänkbara skrivborden har kommit så väl till användning att vi till och med fått skicka tillbaka några av de kontorsstolar vi köpt, då vissa bara står upp, berättar Mats Johansson, chef för MTA-bygg. Istället för kontorsstolar har en ergonomisk pall, att luta sig mot när benen blir trötta, blivit populär.

Viktigt med rejäla konferensrum

Lokalen har förutom några mindre rum också inretts med två stycken större konferensutrymmen. Kundbesök och projektmöten är vanligt på företaget och utrymme för både stora och små möten var därför viktigt. Mötesrummen skulle vara bekväma och sköna att sitta längre stunder i, något som en speciallösning gjorde ännu bättre;
– När vi hade valt stol önskade vi bara att man hade kunnat gunga på den – och då fixade AJ dit en lösning så att det blev möjligt! Berättar Mats.

Trivsel och glädje på jobbet

På MTA är man mån om de anställdas trivsel och yta för gemenskap finns det gott om på det nya kontoret. I lunchrummet, som är lokalens hjärta, finns både en grupp fåtöljer och ett stort runt lunchbord med plats för alla de anställda. Här kan man samlas, prata och ta en paus tillsammans.
– Vi är jättenöjda med inredningen och hör bara positivt from alla som kommer hit. Man blir glad, och man ska vara glad när man kommer till jobbet! Avslutar Mats.

Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.