De bästa förutsättningarna för en bra gymnasietid

De bästa förutsättningarna för en bra gymnasietid

Kalmar Fria Läroverk är gymnasieskolan som kombinerar studier med träning och ger varje elev möjligheten att bli den bästa versionen av sig själv. Vi på AJ Produkter är stolta över att få bidra till konceptet – genom inredningslösningar som gör det lätt att variera både arbetssätt och arbetsställningar, såväl i som utanför klassrummen.
Kvinna som tittar rakt in i kameran
Nu har vi möbler som gör det lätt att variera arbetssätt och arbetsställningar, både i klassrummen och i våra öppna studieytor.
Linda Wolfgang, rektor på Kalmar Fria Läroverk

Studier och träning kombineras

Kalmar Fria Läroverk brinner för att locka fram det bästa ur varje elev och har en plan för hur det ska gå till. Skolan uppmuntrar alla elever att kombinera studier med fysisk aktivitet och tror stenhårt på att rörelse och träning leder till bättre studieresultat. Rektor Linda Wolfgang sammanfattar det så här: 
 – Vårt koncept har ett starkt stöd i forskning och handlar om att regelbunden fysisk aktivitet främjar hälsa, välmående och inlärningsförmåga. Det gör att eleverna orkar mer, kan hålla sin koncentration och därmed lyckas bättre i sitt skolarbete. 

Attraktiva inlärningsmiljöer

Skolan har ca. 190 elever fördelade på tre årskurser och sex program: Barn och fritid, Ekonomi, El och energi, Estetiska, Samhällsvetenskap och Teknik. Kalmar Fria Läroverk ingår i Fria Läroverken, som drivs av Watma Education. Och ambitionen med verksamheten är hög:  
 – Oavsett om programmet är studie- eller yrkesförberedande, erbjuder vi lärarledd undervisning i trygga och attraktiva inlärningsmiljöer. Lägg därtill engagerade lärare och träning under skoldagen så ger vi eleverna de bästa förutsättningarna för en givande gymnasietid, säger Linda. 

Inredningen bidrar till stämningen

Ambitionen avspeglas även i inredningen. Inflyttningen i de nuvarande lokalerna föregicks därför av täta kontakter med AJ Produkters projektteam, både på plats och digitalt. Vi lyssnade av önskemålen, gjorde inredningsförslag och stämde av efter hand som samarbetet fortskred. Vid terminsstarten hösten 2021 var allting monterat och klart att tas i bruk. 
 – Möblerna vi valt gör det lätt att variera arbetssätt och arbetsställningar i klassrummen, säger Linda. Vi har även satsat på öppna studieytor istället för grupprum. Det gör att eleverna enkelt kan studera och umgås i små och stora grupper, vilket bidrar till en god stämning här på skolan. 

Elever som samlats och sitter på bänkar

Alla är nöjda med facit i hand

Kroppen mår bra av variation och i klassrummen erbjuds möjligheten att gå från klassiskt låga elevbord och -stolar till höj- och sänkbara elevbord och pallar. Möjligheten till variation finns även i de öppna ytorna där gradänger samsas med barbord, sittbänkar, stolar och fasta sittgrupper. I skolans inbjudande bibliotek finns därtill både skrivbordscyklar och sköna fåtöljer.  
 
Och med facit i hand tycker både elever, lärare och personal att skolans inredning fungerar bra. 
– AJ Produkter har varit väldigt lyhörda för våra behov och hjälpt oss att uppfylla våra önskemål. Vi är jättenöjda, avslutar Linda Wolfgang. 

Vill du veta vad våra inredningsexperter kan göra på din skola? Kontaka oss här

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.