exkl. moms
Snabba leveranser
14 dagars öppet köp
Faktura för företag
7 års garanti
Från mat till gemenskap: Utformningen av en positiv lunchupplevelse

Från mat till gemenskap: Utformningen av en positiv lunchupplevelse

En plats för återhämtning men också möjligheten att umgås – skolmatsalen är det rummet i skolan där elever och vuxna möts men där kraven på lärande inte är i fokus. På Dibber International School i Sollentuna ville vi tillsammans med pedagoger, rektor och konceptet Den goda måltiden skapa ett optimalt rum för hälsa, välmående och gemenskap.  
Jeremy Brooks är rektor på Dibber International School i Sollentuna och för honom var en av de högsta prioriteterna att skolans nya matsal skulle bli en plats med en lugn atmosfär där både barn och vuxna skulle kunna samla ny energi och trivas. Och han tycker att det märks på barnen att de verkligen uppskattar sin nya matsal. 
– Den främsta skillnaden som vi såg direkt de första dagarna var att barnen var väldigt uppspelta och glada eftersom det var en helt ny miljö. Men vi märker att den nya matsalen har fått en lugnande effekt på dem nu när de vant sig lite mer. 
Andreas Broman, SO-lärare på Dibber International School i Sollentuna
Rickard Lundberg, måltidsutvecklare på Dibber Sverige
Nellie, elev i årskurs sex på Dibber International School i Sollentuna
Azjargal, elev i årskurs sex på Dibber International School i Sollentuna