Speciallösningar pricken över i hos Halmstad golfklubb

Speciallösningar pricken över i hos Halmstad golfklubb

I Tylösand utanför Halmstad ligger Halmstad golfklubb. Klubbens banor har blivit utsedda till Sveriges bästa och här spelas omkring 70 000 golfrundor varje år. Under högsäsong brukas herrarnas omklädningsrum av ett hundratal personer varje dag, något som ställer krav på såväl tillräcklig förvaring som rum för umgänge. Med detta i åtanke planerade AJ Produkters projektsäljare inredningen till den nyrenoverade lokalen.

Redan inför att Halmstad golfklubb år 2007 skulle stå värd för den internationella golftävlingen Solheim cup gjorde man en totalrenovering av klubbhuset. Damernas omklädningsrum fick sig ett lyft och AJ Produkter levererade inredning till projektet. När turen några år senare kom till herrarnas omklädningsrum fick AJ Produkter åter igen i uppdrag att leverera inredning. En ny loungedel byggdes upp, de gamla skåpen byttes mot nya och funktionella omklädningsbänkar sattes in. Specialdesignade klädskåp blev pricken över i.
– Vi tog emot offerter från flera firmor när det var dags att planera inredningen. Det som var väldigt bra var skissen AJ Produkter presenterade. Det var lätt att få en överblick och se hur det skulle bli, säger Christian Jakobsson, VD och klubbdirektör på golfklubben.

Specialdesignade lösningar

Det främsta behovet klubben hade var nya klädskåp. Skåpen behövde räcka till för det hundratal personer som under högsäsong dagligen passerar omklädningsrummet och man ville få in många skåp på liten yta. Lösningen blev Z-skåp, klädskåp med z-formade dörrar, där varje skåp räcker för två personer.
– Skåpen blev väldigt bra! Vissa var oroliga att Z-skåp skulle bli för små, men det blev de inte. De som använder denna del är jättenöjda och tycker det är funktionellt, berättar Christian. De 30 klädskåpen specialdesignades i svart högtryckslaminat och på varje skåpsdörr är klubbens logotyp tryckt. Den unika lösningen ger en lyxig och personlig känsla till omklädningsrummet. För att dessutom utnyttja golvytan och skapa extra plats för avlastning inreddes omklädningsrummet med matchande svarta omklädningsbänkar.

Loungedel för avkoppling

I samband med renoveringen förnyades även omklädningsrummets loungedel. Avdelningen med sina svarta konstlädersoffor har kommit att bli den kanske populäraste delen i lokalen. Soffgrupperna fungerar perfekt för såväl större som mindre sällskap och här kan besökare samlas och umgås före eller efter golfrundan.
– Vi har väldigt många sällskap som kommer hit, de vill gärna ha en plats där de kan sitta avskilt och då brukar loungedelen ofta användas, förklarar Christian.
På klubben är man nöjd med resultatet och även bland medlemmarna har nyrenoveringen lett till positiva kommentarer.
– Allt har fungerat helt utan problem. Medlemmarna tycker att det är mycket bättre än förr! Säger Christian Jakobsson.

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.