Schenker

Schenker

DB Schenker erbjuder transport- lager- och logistiklösningar. När utrikeskontoret i Malmö skulle totalrenoveras fick AJ Produkter uppdraget att planera och inreda lokalen. Till det nya kontoret levererades drygt 100 arbetsplatser samt inredning till konferens och lunchrum. Från det nya fikarummet kan de anställda ta en kopp kaffe med utsikt över rullbanden där tusentals paket dagligen rullar förbi.

–Vi hade ett stort behov av både renovering och ny inredning, berättar Malin Gejde, QRE Manager på Schenker. Renoveringen, som genomfördes i tre etapper, resulterade i stora förändringar - och ett lyckat slutresultat. Arbetet har skett i samarbete med arkitekten Linda Kärrstedt. Innan renoveringen satt medarbetarna i separata små kontor. Idag arbetar många av medarbetarna i öppna kontorslandskap inrett i ljusa och nordiska toner som beige och vitt.

En ljuddämpande lösning

-Eftersom att många av medarbetarna aldrig har suttit i öppna kontorslandskap tidigare var ljuddämpning en viktig punkt för oss. Vi ville skapa en bra ljudmiljö och inte störas av surret som ofta blir ett problem i öppna kontorslandskap, utan istället uppmana till samarbete och gemenskap, förklarar Malin.
För att lösa ljudproblemet tog AJ Produkter fram en innovativ och annorlunda lösning. Ljuddämpande paneler i mörkgrått tyg sattes fast på vita förvaringsskåp, som även fungerar som rumsavdelare i den stora lokalen. Buller och andra störande ljud dämpas samtidigt som ljusabsorbenterna blir en snygg inredningsdetalj.

Fokus på konferens och sällskapsytor

Gott om konferensutrymmen och sällskapsytor var ett annat önskemål från Schenkers sida. AJ Produkter inredde samtliga konferensrum och tog fram en smart speciallösning i form av ett högt konferensbord i ståhöjd med barstolar till. Konferensbordet används flitigt för aktiva, stående möten.
–En av våra medarbetare hade nyligen varit på stående möten på ett annat företag och var taggad på det. AJ Produkter tog fram en bra lösning för att möta våra önskemål, säger Malin.

Lunchrum med färgglada detaljer

Enligt Malin är den stora matsalen det bästa med den nya inredningen. Rummet är luftigt och högt i tak med stora vita bord som omringas av moderna stolar i grönt, gult och mörkgrönt. Många av möblerna genom hela kontoret har samma färgskala för att skapa enhetlighet.
–Det märks verkligen att man har tänkt till och att det finns en röd linje som går igenom hela inredningen, säger Malin. I fikarummet finns både bekväma loungefåtöljer och höga barstolar med utsikt över rullbanden där allt ifrån små till stora paket rullar förbi.
–Den nya inredningen är ett enormt lyft för oss då vår tidiga lokal var väldigt sliten. Det är mycket finare nu – och vi är jättenöjda! Säger Malin.

Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.