Påhittig lösning till frisörsalongen

Annelie Tapper driver sedan 14 år Håridealet i Borås. Med kreativitet och egna idéer har hon inrett en både funktionell och mysig frisörsalong.
– Jag var ute efter en lösning där kunderna inte bara sitter längs med väggen och ville ha något lite roligare än den vanliga frisörinredningen. Med AJ Produkters verktygstavla på hjul hittade hon precis vad hon var ute efter.

–Jag hade funderat i flera år på hur jag skulle kunna ha två kunder sittande ute på golvet med speglar framför sig och alla mina pryar nära till hands. När jag hittade den här verktygstavlan med hjul kände jag bara – bra, den kan jag måla om! Den var precis vad jag hade varit på jakt efter, säger Annelie.

Förvandling med färg

Med lite vit färg genomgick den klassiska blå verktygstavlan en förvandling och smälter nu in i salongens stil med mjukt beigegrå väggar, trä och guld.
–Jag tycker att det är kul att ha snyggt omkring mig. Jag skulle inte beskriva min inredningsstil som industriell, jag vill ha det lite mer mjukt och mysigt, säger Annelie.
Verktygstavlan, som har sin plats mitt på golvet, har fått en spegel på varje sida, och på hyllor, verktygskrokar och hållare har Annelie sina stylingprodukter, hårfön, borste och nackspegel.

Kreativa lösningar

På väggarna har hon kompletterat med ytterligare verktygstavlor med fack och krokar för plattänger och hårnålar. Här sätter hon också upp inspirationsfoton på frisyrer hon gjort. Att bli frisör har varit en dröm sedan Annelie var liten och med den egna salongen får hon fullt utlopp för sin kreativitet. Att hon blev egen företagare var däremot en slump.
– Jag tänkte att det skulle vara bra att jobba som anställd till att börja med, men sedan blev en så bra lokal ledig, så då bestämde jag mig för att satsa. Jag var 27 år när jag blev färdig frisör och hade en del erfarenhet med mig, det gjorde att jag vågade.

Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.