Oväntad premiär på Biograf Royal

Vad är den gemensamma nämnaren mellan filmen ”Tårtgeneralen” och vår senaste inredningstävling? Svaret är Biograf Royal i Köping, som utöver att hålla i världspremi-ären för nämnda film även vann tävlingen i fråga. Vilken merit som smäller högst låter vi vara osagt, men en sak är säker: biografens personal gläds verkligen åt ”vinsten” som vårt projektteam levererade.

Allt började med att vi ville ge landets företag chansen att förbättra sin arbetsmiljö. Därför utlyste vi en tävling, där vinsten bestod av inredning till jobbet värd 50 000 kr + inrednings-hjälp av våra specialister. Ett stort antal företag såg möjligheten att göra något positivt för sina medarbetare och ställde gladeligen upp. Vann gjorde Biograf Royal i Köping, som ägs och drivs av Svenska Bio.

Önskemålen radas upp

Själva ”utdelningen av vinsten” inleddes med att en av våra projektsäljare, Philip Götesson, besökte biografen på plats. Efter rundvandring och samtal med personalen stod det snart klart vilka prioriteringar som fanns. Önskelistan toppades av en upprustning av fikarummet, därutöver ville de ha hjälp med att snygga till i foajén, få ordning bakom kunddisken och öka hyllkapaciteten i förrådet för drycker och biogodis.

Teamets förslag vinner gehör

När önskemålen samlats ihop gjorde vi som vanligt och följde vår projektplan. Philip rap-porterade till projektteamet på kontoret i Halmstad där flera medarbetare kopplades in. Teamet skissade och tog fram förslag på passande möbler och utrustning, sedan gjordes ett 3D-ritning som tydligt åskådliggjorde lösningen. Slutligen presenterade vi vårt förslag för uppdragsgivaren – som omedelbart nickade bifall.

En leverans med det lilla extra

En av fördelarna med att använda vårt projektteam är att vi ser till helheten – och gärna hål-ler i alla trådar för att få bästa möjliga slutresultat. Därför nöjde vi oss inte med att leverera produkter. För även om bra inredning och utrustning gör mycket för att förnya en arbets-plats, vet vi att det ibland behövs mer för att nå fulländning. Följaktligen adderades en allmän uppfräschning till vårt förslag. Så när våra montörer var på plats, fixade de även till den provisoriska väggen i förrådet, målade väggar och tak samt lade in en ny matta. Resultatet: en ljusare och mer trivsam miljö – och en mycket nöjd personalstyrka.

Små förändringar gör stor skillnad

Det här uppdraget visar att en insats för arbetsmiljön varken behöver vara stor eller spek-takulär för att få effekt. Tvärtom räcker det ofta med en relativt liten förändring, exempelvis av ett fikarum och ett förråd, för att lysa upp personalens vardag. Alla kan göra sitt jobb lite bättre. Är det kanske din och dina medarbetares tur härnäst?

Populär bland filmskapare

Filmen ”Tårtgeneralen” är regisserad av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson och baserad på duons roman med samma namn. Filmen, som utspelar sig i Köping, hade världspremiär på Biograf Royal 4 mars 2018. Det är också den film som i skrivande stund har biografens publikrekord. En annan filmskapare med ett gott öga till Royal är Colin Nutley, som under många år hade förhandsvisningar av sina filmer för inbjudna gäster just här. Det har funnits en biograf i huset alltsedan det byggdes 1937. Dagens biograf har tre salonger och drivs sedan 2007 av Svenska Bio.