Funktionellt kontor på 13 kvadrat

När Marknadsföreningen i Halland skulle inreda sitt nya kontor var önskemålen; bra kvalité, stilrent, snyggt och plats för möten. De 13 kvadraten är noggrant planerade och rymmer såväl skrivbord och förvaring som mötesgrupp med fåtöljer. AJ Produkter skötte allt från skiss och idé till leverans och montering av det nya kontoret.


Högst upp i Halmstad Arena, i en nybyggd lokal på 13 kvadrat, huserar Marknadsföreningen i Halland. Föreningen är en mötesplats för lokala näringsidkare och har de senaste åren vuxit i raketfart. Från det lilla kontoret sköts allt från hemsida och nyhetsbrev till planering och möten med partners. Det varierande arbetet ställer krav på en flexibel inredning, som med tanke på den lilla ytan också behöver vara platsbesparande. Allt detta låg till grund när AJ Produkter började planera det nya enmanskontoret.
— Jag visste inte exakt hur jag ville ha det. Men det skulle vara av bra kvalité, stilrent och fräscht. AJ’s projektsäljare var väldigt duktig på att presentera och ta fram lösningar som passade mig och lotsa mig igenom valen, förklarar Canita Dagård, verksamhetschef på Marknadsföreningen.

Skrivbord som tar för sig

Trots den lilla ytan har man valt att satsa på ett väl tilltaget skrivbord, medan förvaringsskåpen med skjutdörrar och hurtsen som skjuts in under skrivbordet får stå för det platsbesparande. Det yxformade skrivbordet ger gott om arbetsyta samtidigt som det skapar plats för besökare.
— Jag tänkte först ha två små skrivbord, eftersom jag ibland har besök av kollegor som arbetar härifrån, men jag fick förslaget att ta ett stort skrivbord istället. AJ Produkter tog fram skisser på båda alternativen och ett större skrivbord blev mycket bättre! Ett skrivbord blev nästan som två, eller tre till och med, säger Canita.

Med rum för möten

Det höj- och sänkbara skrivbordet har dessutom fått agera konferensbord vid mindre sammankomster.
— Vi hade öppet hus med lite mingel för ett tag sedan. Då höjde vi upp skrivbordet och alla kunde stå kring det, det var perfekt! Säger Canita. Det hade man inte kunnat om det inte var höj- och sänkbart, tillägger hon.
Att ge utrymme för möten var något som var viktigt när kontoret planerades. En grupp med bord och fåtöljer står placerad i rummets ena hörn, de limegröna fåtöljerna utgör en färgklick i det vita rummet och går dessutom hand i hand med föreningens färger grönt och vitt.
— Många gånger kommer det företag med bara en eller två personer hit, då passar det jättebra med den lilla gruppen, säger Canita.

Och Canita är stolt över att bjuda in till det nya kontoret.
— Nu när vi har ett kontor kan jag äntligen boka in så att besökare kommer hit. Folk säger att här är jättesnyggt! Vi har verkligen fått allt! Avslutar hon.

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.