Ju mer aktivitet i skolan desto bättre

Ju mer aktivitet i skolan desto bättre

Många timmars stillasittande har en negativ inverkan på hälsan och arbetsresultatet. Det är ett välkänt faktum som beaktas vid inredningen på de flesta arbetsplatser – för vuxna. Men vi på AJ Produkter tycker att samma omsorg bör visas våra skolbarn. Därför erbjuder vi skolmöbler som både gör det lätt att byta arbetsställning och därtill har en positiv inverkan på inlärningsförmågan.

Skolan är barnens arbetsplats

Arbetsmiljön i skolan bör naturligtvis vara lika bra som på ett modernt kontor. Skolan är ju barnens arbetsplats och de har lika stor rätt som vuxna att få jobba i en ergonomiskt riktig miljö. Det innebär först och främst att barn och unga måste kunna variera sin arbetsställning – vilket förutsätter möbler och inredning som tillåter detta. Mer om det senare, först ska vi tala om varför variation är bra.

Skrivbordscykel
5 095:-
Balansboll
1 295:-

Alla vinner på mer aktiva skoldagar

Vi människor är gjorda för rörelse och det händer många positiva saker inom oss när vi är aktiva. Både i knoppen och kroppen. Vad gäller det förstnämnda bidrar ökad blodcirkulation till att vi får vi mer energi, blir mer uppmärksamma och kan koncentrera oss bättre, dessutom blir vi kreativa och får lättare för att samarbeta. Därtill är det ett välkänt faktum att fysisk rörelse förbättrar vår inlärningsförmåga, till glädje även för lärarkåren. Alla vinner alltså på en mer aktiv skoldag!

Hälsa och välmående påverkas positivt

När vi rör oss stärks vårt skelett och våra muskler. Detta är extra viktigt för barn då de behöver bygga styrka i takt med att deras kroppar växer. Men vårt välbefinnande påverkas också, både i stunden och längre fram i livet. Utöver att främja hjärt- och lungkapacitet, smidighet och koordination, bidrar en aktiv vardag till att minska riskerna för diabetes typ-2 och övervikt. Ett naturligt rörelsemönster påverkar även vår psykiska hälsa och är en skyddande faktor både mot stress och depression.

Fler skolmöbler som aktiverar barnen

Att variera arbetsställningen är inte bara skonsamt för kroppen, det ger också extra energi. Därför är aktiva sittmöbler som balanspallar, pilatesbollar och sadelstolar perfekta under långa lektioner. Med sin inbyggda instabilitet tvingar de kroppen att jobba extra – utan att eleverna ens märker av själva ansträngningen. Många elevstolar har därtill en sits som gör att eleverna kan sitta både framåt och bakåt på dem, vilket också gör det lätt att byta ställning. Balansbrädor, skrivbordscyklar och pedaltränare är andra smarta lösningar som, i likhet med de aktiva sittmöblerna, enkelt kan flyttas från elev till elev.

Pall UP
1 695:-
Balansbräda BACK APP
1 845:-

Så tar du första steget mot målet

Vilka förutsättningar har barnen på din skola att variera sin arbetsställning och hålla koncentrationen uppe? Vill du åstadkomma en snabb förändring kan ett tips kan vara att inreda med 2–3 st. höj- och sänkbara elevbord och aktiva stolar, och sedan låta eleverna turas om att arbeta vid dem. Det är en bra början på väg mot målet: att göra en aktiv dag till en självklarhet för alla skolbarn.

Läs mer om hur du skapar en aktiv miljö i klassrummet

Ta hjälp av våra inredningsexperter!

Vi på AJ Produkter finns alltid här för att hjälpa dig med en inredningslösning som är anpassad till just din verksamhet. Kontakta oss om du har frågor kring val av tyg, behöver låna inspiration eller vill veta vilka alternativ som skulle passa din lokal bäst. Så kan vi berätta mer om dina valmöjligheter.
Typ av organisation
Beskriv ditt ärendeBilaga
Genom att klicka på skicka så bekräftar jag att jag har läst integritetspolicyn.

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.