• Snabba leveranser
 • 14 dagars öppet köp
 • 3 års garanti
0
Min varukorg
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
OUTLET Inredningsprojekt

Vagnarna som kan göra ditt jobb lite lättare

Vagnarna som kan göra ditt jobb lite lättare
Artikel

En vanlig dag på jobbet kan innehålla många små och stora lyft, men det finns sällan anledning att bära runt på något för egen maskin. Det finns transporthjälpmedel för så gott som varje typ av kolli, oavsett storlek, vikt och situation. De flesta ger dig därtill möjlighet att förflytta flera saker samtidigt och en arbetshöjd som skonar ryggen. Men vilken typ av hjälpmedel passar när? Läs och lär.

 

Hyllvagnar passar när du behöver förflytta flera saker på en gång. Namnet i sig används på allt från låga serveringsvagnar av klassisk modell till manshöga vagnar med upp till fem hyllplan och stor total lastyta. Eftersom vagnarna finns i olika utföranden och material passar de i de flesta miljöer.

 

Lagerhyllvagnar är ett flexibelt alternativ som gör sig bra på många arbetsplatser. Eftersom det övre av de två hyllplanen är fällbart, kan även riktigt stora varor få plats. På en del modeller är överhyllan ställbar i olika höjdlägen, på andra har den en fjädring som gör så att den sänks i takt med att vikten ökar – allt för att ge bästa arbetshöjd.

 

Rullcontainers är plattformsvagnar med två eller flera nätväggar och passar bra när du ska transportera flera enheter i olika format, exempelvis postpaket och lådor. Väggarna håller lasten på plats, medan de öppna sidorna gör det enkelt att lasta på och av.

 

Paketvagnar passar bra både för förvaring och transport av kollin i olika format. Vagnarna finns i flera storlekar, oftast med avtagbara sidogaller eller grindar för att underlätta i- och urlastning. Glöm inte att fästa gallren/grindarna för att säkra lasten innan transport.

 

Plockvagnar förenklar plockarbetet både på lagret och i verkstaden och passar för transport av lättare gods. En del har en utfällbar stege som ökar plockhöjden med 60 cm. Finns med ett eller flera hyllplan, som alla har något upphöjda kanter för att förhindra att lasten faller ner. 

 

Transportvagnar används som benämning på flera olika typer av vagnar. Gemensamt för de robusta varianterna är att de passar för att frakta skrymmande material och ofta syns på byggarbetsplatser, industrier och lager. Därtill används begreppet ”transportvagn” även på lätta vagnar som forslar mindre saker på skolor, sjukhus och i butiker.

Långgodsvagnar är ett utmärkt alternativ vid transport av tunga, stora och riktigt långa varor, som brädor, rör och stänger. Finns i flera olika längder, varav den största har kapacitet för att lasta 3,5 ton.

 

Pallyftare är effektiva som hjälpmedel när godset står på pall och kräver lyftkraft – de kan lyfta drygt två ton! De finns med olika hjulalternativ för olika användningsområden. Singelhjul lämpar sig för lättare laster på jämnt underlag, medan boggiehjul passar för tyngre laster på ojämna golv, ramper och trösklar.

 

Magasinkärror gör det enkelt att flytta enstaka större föremål, även ganska tunga sådana. Finns i olika konstruktioner varav en del faktiskt är utformade för förflyttning upp och ner för trappor.

Relaterade produkter
Lagervagn TARGA, gallerhyllplan, 890x520 mm
Lagervagn TARGA, gallerhyllplan, 890x520 mm
Art. nr: 25290
 • Fällbart hyllplan
 • Elförzinkad
 • Med länkhjul
Rullcontainer GILBY, stackningsbar, 1580x800x700 mm
Rullcontainer GILBY, stackningsbar, 1580x800x700 mm
Art. nr: 24424
 • Stackningsbar
 • Elförzinkat stål
 • Med två väggar
Hyllvagn CRAFT, 4 st hyllplan, 1200x425 mm
Hyllvagn CRAFT, 4 st hyllplan, 1200x425 mm
Art. nr: 20328
 • Max. belastning 200 kg
 • 4 flyttbara hyllplan
 • Gavelgaller och hyllkant