• Snabba leveranser
 • 14 dagars öppet köp
 • 3 års garanti
0
Min varukorg
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
OUTLET Inredningsprojekt

Så inreder du en ergonomisk verkstad

Så inreder du en ergonomisk verkstad
Artikel

Inom verkstads- och industribranschen är smärtor från belastningsbesvär en vanlig orsak till långtidssjukskrivning, på grund av upprepande arbetsmoment och obekväma arbetsställningar. Minska risken för förslitningsskador och uppnå mer produktiva arbetsdagar med möbler anpassade till arbetet.


Arbetsbänkar – Genom att välja ett höj-och sänkbart arbetsbord blir det lättare att justera arbetshöjden efter dina förutsättningar och arbetsuppgifter. Det finns även arbetsbord och packbord med integrerad förvaring för till exempel emballage och verktyg, på så sätt kan redskap som används ofta förvaras nära till hands.

 

Monitorarm & Dokumenthållare – Har du en bildskärm på arbetsbänken eller vissa dokument som ofta används? Utrusta arbetsplatsen med en ledbar och vridbar arm eller med blädderbara dokumentpaneler i ögonhöjd.

 

Arbetsplatsmattor –  Vid långvarigt stående arbete är en ergonomisk arbetsplatsmatta att föredra. En bra arbetsplatsmatta är avlastande för kroppen då den förebygger förslitning och är skonsam för ryggen.

 

Arbetsstolar – Många av dagens arbetsstolar har ergonomiskt utformade ryggar och sitsar som erbjuder bra stöd och avlastning åt både svank- och lårparti. En bra arbetsstol har ställbar sitsvinkel, så att du kan anpassa din sittställning till ditt arbete samtidigt som du håller höftleden öppen som underlättar blodcirkulationen. Växlar du ofta mellan sittande och stående arbete finns det särskilda arbetsstolar som underlättar rörelsen från sittande till stående position.

 

Åkstolar - En åkstol eller industripall är ett bra alternativ till en traditionell arbetsstol och är lämplig till arbetsuppgifter där du måste sitta på huk eller böja dig ner. Åkstolen skonar rygg, knän och vrister vid arbetsmoment som innebär att sitta på huk eller ligga på knä. Stolarna är ofta utrustade med verktygshyllor för verktyg, skruvar och muttrar så att du alltid har det du behöver nära till hands.

 

Arbetsbelysning – Dålig belysning är en vanlig orsak till huvudvärk och ansträngda ögon. Investera i bra arbetsbelysning med böjbara armar som ger bra punktbelysning vid exempelvis montering och maskiner. Vissa arbetslampor har en anpassad färgtemperatur för att återge färger och detaljer på ett optimalt sätt.

 

Verktygspaneler – Med verktygstavlor, väggskenor och upphängningsbeslag får du en bra överblick av dina verktyg. Du slipper rota i lådor eller böja dig ner och leta i en hurts. Genom att hänga verktygen istället blir arbetet effektivare och du hittar snabbt och enkelt det du letar efter.

Relaterade produkter
Arbetsplatsmatta SUPER, 910x600 mm, svart
Arbetsplatsmatta SUPER, 910x600 mm, svart
Art. nr: 24230
 • Mycket avlastande
 • Tål de flesta industrikemikalier
 • Säljs i färdig längd
Arbetsstol KILDA, hög, polyuretan, svart
Arbetsstol KILDA, hög, polyuretan, svart
Art. nr: 228771
 • För smutsiga, tuffa miljöer
 • Gashöjdinställning
 • Mjuk att sitta på
Monitorarm
Monitorarm
Art. nr: 15104
 • Enkel justering
 • Med gasfjäder
 • Frigör yta på skrivbordet