Compact living på kontoret? Vi hjälper dig!

I ett litet kontor är varje kvadratmeter viktig när det gäller inredning. Med smarta möbler och förvaring på höjden kan även det minsta rum förvandlas till en fungerande arbetsplats. Gör det mesta av golvytan med platsbesparande, utrymmeseffektiv kontorsinredning. Möbler med multifunktion hjälper dig att utnyttja all yta till max.
En kvinna sitter vid ett skrivbord utrustat med bordsskärmar och utför datorarbete

Skrivbord med bordsskärmar

När skrivborden står tätt skapar bordsskärmar ett någorlunda privat utrymme och minskar distraktionen från omgivningen. Välj gärna ljudabsorberande skärmar för att dämpa ljudnivån. Bordsskärmarna kan också användas som anslagstavlor.

Små triangelformade hörnskrivbord tar lite plats och låter dig utnyttja oanvända hörn. Fyra hörnskrivbord kan också sättas samman till en arbetsgrupp med skärmar mellan. Perfekt för det lilla kontoret.

Plats för möten

Du kanske behöver få plats med ett mötesbord för kunder eller kollegor. Då är ett större skrivbord med svängd bordsskiva ett utrymmeseffektivt alternativ. Du får gott om arbetsyta i ena änden och plats för besökare i den andra.

Ett ståbord tar mindre plats än ett stort konferensbord och fungerar alldeles utmärkt för kortare möten. Stå upp under mötet eller komplettera med höga pallar som kan skjutas in under bordet när de inte används.

Skjutdörrar och rullhurtsar

Välj skåp med skjutdörrar eller jalusidörrar om du är ute efter stängd förvaring. Det frigör mer fri golv- och väggyta än dörrar som öppnas utåt och rummet upplevs som större. Samtidigt försvinner problemet med förvaringsskåp som inte går att öppna ordentligt på grund av att det är för trångt. Dessutom ger det ett städat intryck när kontorsmaterialet är dolt.

För sådant du använder ofta är en hurts på hjul ett bra förvaringsalternativ. Rullhurtsen är lätt att gömma undan under bordsskivan där den inte är i vägen och är smidig att flytta på om den behövs någon annanstans. Använd även en CPU-hållare för datorn som gör att den inte tar någon plats på skrivbordet eller står i vägen på golvet.
 

Vill du veta mer om förvaringsskåp?
Tre vägghyllor med svarta konsoler monterade i en lodrät rad

Gör plats för förvaring på väggarna

Våga bygga på höjden om det är ont om golvyta. Med förvaring från golv till tak får du maximalt utrymme på liten yta. Väggmonterade hyllsystem med skenor är lätta att anpassa efter lokalen. Du kan välja att ha några få hyllplan eller täcka en hel vägg.

Vägghängda hyllor och skåp är också perfekt för små lokaler. Fundera på vilka oanvända utrymmen som kan utnyttjas. Varför inte montera några hyllplan över skrivbordet eller dörren?

Broschyrställ för väggmontering kan användas för inkommande post eller exempelvis blanketter. De tar betydligt mindre plats än traditionella postsorteringsskåp och blanketthyllor.

För ytterkläder och väskor är vägghängd hallförvaring det bästa alternativet. En klädhängare monterad under en hatthylla med krokar ger gott om förvaring på liten yta.

Hopfällbara möbler spar utrymme

Med några klappstolar och ett fällbart bord kan du snabbt skapa extra sittplatser när det behövs, dessutom tar möblerna upp minimal yta när de är hopfällda. Saknar du ett separat förvaringsutrymme för de fällbara stolarna? Häng dem på en krok på väggen!

Med ett multifunktionellt blädderblocksstativ som kan fällas till ett bord har du alltid en extra yta att ta fram när det behövs. Stativet fungerar inte bara som blädderblockshållare och extrabord utan kan också användas som whiteboard eller magnetisk anslagstavla.
Fyra triangelformade skrivbord med bordsskärmar placerade som en platsbesparande arbetsgrupp
Hörnskrivbord NOVUS4 495:-
Tjej hämtar en förvaringslåda ur ett skåp med skjutdörrar
Skåp FLEXUS med skjutdörrar3 595:-

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.