Ordningskonsulten tipsar – så optimerar du din skrivbordsförvaring

Ordningskonsulten tipsar – så optimerar du din skrivbordsförvaring

Finns det ett behov av en hylla eller låda att fästa under skrivbord till förvaring, kabeldike för sladdar som är i vägen eller en lampa som tar lite plats? I vårt breda sortiment finns många praktiska produkter som minimerar stöket och maximera arbetsytan – allt för att du ska kunna optimera ditt skrivbord och nyttja din arbetsdag till fullo! Vi bad en ordningskonsult ge sina bästa tips!

Att rensa i röran och hålla helt rent och snyggt på sitt skrivbord är något som angår och berör alla på arbetsplatsen. Dessutom bidrar ordning och reda till mindre stress. Nina Strandberg, professionell ordningskonsult, tipsar även om prylar till skrivbordet som bidrar till att skapa en trevligare och mer kreativ arbetsmiljö.

Ordning och reda vinner i längden, förenklar och effektiviserar arbetet. Ett skrivbord i kaos, med papper, pärmar och sladdar i en enda röra, kan dessutom orsaka stress och är inte heller representativt vid kundbesök på företaget.
– I synnerhet på en arbetsplats med kontorslandskap är det angeläget att alla, med hänsyn till sin omgivning, både medarbetare och kunder, håller rent och snyggt och ordning på dokument och annat som finns på skrivbordet, säger Nina Strandberg, som är professionell ordningskonsult och grundare till företaget Iordning Stockholm.

Här kommer åtta produkter för ett mer optimerat skrivbord

Montera en skrivbordslåda under bordsskivan En låg skrivbordslåda stjäl inte benutrymme och är ett platsbesparande alternativ till att ha en hurts stående på golvet under bordet. I lådan kan du förvara sådant som du vill ha nära tillhands när du jobbar, som anteckningsblock, pennor, miniräknare med mera.

Välj en bordsskärm med funktionslist Tar din laptop eller datorskärm upp mycket utrymme på skrivbordet? En bordsskärm med funktionslist kan du utrusta med smarta tillbehör så att du kan få upp datorn, papper med mera från arbetsytan. En monitorarm som kläms fast på bordsskivan är ett bra alternativ.

Använd bordsskärmen som anslagstavla Tygklädda bordsskärmar är ofta nålbara. Det är perfekt för att hänga upp att-göra-listor och anteckningar istället för att ha dem liggandes på arbetsytan!

Montera  en bordslampa direkt i bordsskivan En lampa med bordsfäste kan du sätta fast längst ut på skrivbordskanten och du slipper ha en lampfot som tar upp utrymme på arbetsytan. En del skrivbordslampor levereras med både bordsfäste och fot så att du kan välja lösning efter behov.

 

Arbetsbelysning
795:-
Använd kabeldike Med ett kabeldike under bordsskivan kan du samla och dölja sladdar från dator, telefon med mera. Det är ett effektivt sätt att minska dammsamlande kabeltrassel på golvet.

Sätt ut självhäftande kabelhållare Små kabelhållare som du fäster på bordsskivan eller andra släta ytor är utmärkta för exempelvis mobilladdare, hörlurar med mera. Kabelhållarna håller fast sladdarna så att de inte åker ner på golvet eller trasslar ihop sig varje gång du kopplar ifrån dina tekniska prylar.

Sätt datorn i en datorhållare Om du har en stationär dator är en CPU-hållare under bordsskivan ett mycket funktionellt tillbehör till ditt skrivbord. Datorn behöver varken ta upp bordsyta eller samla damm och bidra till kabeltrassel på golvet.

Bygg förvaring på höjden Om du förvarar mycket papper på skrivbordet är ett blankettfack med flera fack på höjden det enda rätta. Många blankettfack går att stapla på varandra så att du kan få en förvaring som passar dina behov. Märk upp varje fack så blir det lättare att sortera och hålla ordning på pappren.

En arbetsmiljöfråga

– Att hålla snyggt på skrivbordet är också en arbetsmiljöfråga eftersom ett ostädat bord är svårt att hålla rent, det samlar damm och påverkar allergier eller astmatiker. Nina Strandberg tycker samtidigt att det måste finnas ett visst mått av utrymme för "personlig frihet" på skrivbordet.
– Absolut, en liten blomvas eller ett trevligt pennställ bryter mönstret, skapar trivsel och sätter personlig touche. Grönt fungerar stressdämpande, så en krukväxt är inte fel.

Vårt breda sortiment garanterar att du hittar produkter som passar dig, oavsett vem du är. Om du har problem med att välja är du alltid välkommen att kontakta oss – vi hjälper dig gärna!

FAQ

Ett effektivt skrivbord är en arbetsyta som passar dina specifika arbetsuppgifter. Undvik tidstjuvar genom att placera det du använder ofta lättillgängligt men glöm inte heller att du ska ha rätt förutsättningar för att kunna arbeta ergonomiskt.
Ditt skrivbord kan gärna ha en personlig prägel men se till att det finns tillgång till mindre saker som ofta behövs, exempelvis papper, penna och post it-lappar.
Din arbetsyta ska gynna ditt arbete men också förenkla det så välj produkter och saker som du behöver i ditt dagliga arbete.
 En ordningskonsult är en person som kan hjälpa dig att organisera, rensa och städa.

Få nyheter och inspiration direkt till inkorgen

Prenumerera på nyhetsbrevet och få erbjudanden och tips kring hur du kan förbättra arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Det är helt gratis och du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst. 
Vänta...
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.