Så väljer du rätt förvaringsskåp till kontoret

Så väljer du rätt förvaringsskåp till kontoret

Genomtänkt förvaring gör inte bara livet enklare utan bidrar också till att hela kontorsmiljön blir betydligt snyggare. Ett skåp är en bra förvaringslösning för både hemmakontoret och företaget. Vi går igenom några punkter som kan vara bra att tänka på när det är dags att köpa förvaringsskåp till kontoret.
Höga och låga förvaringsskåp med pärmar och dokumenthylla

Vilken typ av skåp behöver du?

Skåp finns i många varianter anpassade för olika behov. De första frågorna du bör ställa dig innan köp är vad som ska förvaras och var skåpet ska placeras.

Kontorsskåp: Ett golvplacerat skåp är perfekt för generell förvaring av böcker, tidningar, pärmar, kontorsmaterial eller andra föremål. Med ett vägghängt förvaringsskåp kan du utnyttja ytan över exempelvis en låg hylla eller ett avlastningsbord.

Sidoskåp: Avsett för placering intill skrivbord men passar även utmärkt som till exempel rumsavdelare. Det smidiga utdraget med hyllor gör det lätt att komma åt innehållet.

Mappskåp: Denna typ av skåp passar för förvaring av hängmappar.

Medicinskåp: Väggmonterade skåp med lås för förvaring av mediciner.

Ritningsskåp: Skydda dina ritningar genom att förvara dem i ett skåp med låga lådor avpassade för ändamålet. Med denna effektiva ritningsförvaring får du lätt överblick över innehållet.
Högt skåp med låsbara dörrar

Tips! Mycket förvaringsutrymme

CLEO är ett prisvärt skåp med låsbara dörrar. Inred med tidskriftssamlare, förvaringslådor, brevkorgar och andra kontorstillbehör.

  • Skåpet är tillverkat av stryktåligt och lättskött laminat
  • Perfekt för kontor, arkivrum och förvaringsutrymmen
  • Den rena designen gör skåpet lätt att kombinera med befintlig inredning
Visa produkten
Ett förvaringsskåp med lås och blå dörrar i ett kontorsrum

Smart och säker förvaring

Ordning och reda
Väljer du skåp med justerbar inredning blir det lättare att anpassa förvaringen efter dina behov, till exempel med extra hyllplan och smarta insatser. För ökad funktion kan du även komplettera med förvaringslådor och tidskriftssamlare som gör det lätt att sortera och hitta sådant som du vill spara.

Tillgång enbart för behöriga
Ett låsbart skåp är en bra förvaringsplats för dina viktiga dokument och föremål. Nyckellås är ett bra alternativ om det bara är du eller ett fåtal personer som ska ha tillgång till kontorsskåpet. Med ett elektroniskt kodlås kan flera personer ha tillgång till skåpet utan krånglig nyckelhantering.

Brand- och inbrottsklassade skåp
För dina viktigaste dokument ger ett skåp för värdeförvaring extra säkerhet om olyckan skulle vara framme. Beroende på vilken brandklassning värdeskåpet tilldelats står det emot brand i 60-120 minuter. Ett stöldskyddsskåp är inbrottsskyddsklassat och certifierat.Vill du veta mer om säker förvaring?
Klassiskt kontorsskåp med två öppna hyllplan och skåpdörrar nedtill

Tips! Skåp och hylla i ett

Klassiskt skåp i tåligt laminat med fyra hyllplan och halvdold förvaring med dubbeldörrar. Perfekt för exempelvis kontor, reception och skola.

  • Tillverkad i tåligt och lättskött laminat
  • Ingår i möbelserien FLEXUS vilket gör det lätt att matcha med andra kontorsmöbler
  • Skåpet finns i flera färger
Visa produkten
Låga förvaringsskåp används som rumsavdelare

Förvaring med olika uttryck

Förvaringsskåp finns i flera olika storlekar, material och utföranden. Det gäller att tänka både praktiskt och estetiskt. Vilken typ av skåp fyller dina behov och vad passar tillsammans med övrig möblering? Behöver du ett arkivskåp som öppnas mer sällan eller ett som används flera gånger per dag?

Laminatskåp är ett både funktionellt och prisvärt alternativ för kontoret. Materialet är underhållsfritt, ytan är slät, reptålig och vattenavvisande, vilket gör dessa skåp lämpliga i många sammanhang.

Skåp i faner har ett tunt ytskikt av trä som ger en gedigen känsla och höjer klassen på kontorsmiljön. Eftersom materialet är levande får skåpet ett elegant utseende med naturliga skiftningar i ytan.

Pulverlackerade plåtskåp är oerhört tåliga och passar i miljöer där slitaget förväntas bli stort. Dessa skåp har ofta en hög belastningskapacitet per hyllplan och är ett utmärkt alternativ för exempelvis arkivrum.

Vanliga dörrar ger dig en god överblick över hela innehållet.

Skjutdörrar är ett perfekt alternativ i trånga utrymmen.

Jalusidörrar går att skjuta undan helt samtidigt som du slipper dörrar som går utåt i rummet.

Möjligheterna med skåpsförvaring

Förvaringsmöbler passar i de flesta miljöer och öppnar möjligheter i möbleringen. De är exempelvis perfekta som rumsavdelare. Har du svårt att välja mellan öppna hyllor och förvaringsskåp kan det vara ett bra alternativ att blanda. Då kan du dölja dokument och pappershögar och visa upp sådant som är trevligare att titta på, som böcker och prydnadsföremål. Väljer du förvaring som ingår i en möbelserie kan du kombinera höga och låga möbler och ändå skapa en enhetlig stil på kontoret.

Stort eller litet, högt eller lågt
Har du gott om plats kan flera låga skåp på rad vara ett snyggt alternativ till ett högt skåp. Då får du samtidigt en extra avställningsyta för växter och andra inredningsdetaljer. Är golvytan begränsad kan lösningen vara att bygga på höjden. Du kan exempelvis placera två skåp på varandra eller montera öppna hyllor över skåpet upp till taket. Möjligheterna är många!Vill du ha tips för ett attraktivt kontor?
Högt förvaringsskåp med låga och väggmonterade skåp i bakgrunden
Skåp MODULUS
3 595:-
Lågt skåp dekorerat med blombukett används som rumsavdelare
Skåp MODULUS
2 395:-

Fråga oss om förvaringsskåp

Vi hoppas att tipsen i den här köpguiden underlättat för dig att välja förvaringsskåp till kontoret. Om du ändå behöver hjälp med att välja är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna!Vilket förvaringsskåp behövs på ditt kontor?

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.