Konferensbord för konferensrummet

Kontorsinredning kundcase

Fullskaligt inredningstest: Jobba där hjärnan är – inte där skrivbordet står!

Läs mer

Konferensbord och mötesbord för alla arbetsplatser

På AJ Produkter strävar vi efter att erbjuda dig konferensbord i hög kvalitet till bra priser. Vi förstår hur viktigt det är att konferensrum och mötesrum har rätt balans mellan form och funktion. Våra konferensmöbler är därför designade för att vara både snygga, samtidigt som de ger praktisk funktion och är tåliga.

Hitta konferensbordet som passar dina behov

När det gäller att hitta rätt konferensbord för din arbetsplats finns det flera viktiga aspekter att ha i åtanke. Ett konferensbord är en central punkt i alla konferensrum. Här några saker att tänka på:

Storlek och kapacitet

Tänk på hur många personer som vanligtvis kommer att använda bordet. Om du ofta håller stora möten eller konferenser kan ett större bord vara nödvändigt för att ge tillräckligt med utrymme för alla deltagare. Men utgå från vad är det vanligaste antalet på daglig basis.

Design och modeller

Konferensbord finns i ett flertal designer och modeller för att matcha olika inredningsstilar och preferenser. Se till så att bordet passar rummets form men glöm inte att tänka på exempelvis om det presenteras mycket på en filmduk. Då bör alla vid bordet bekvämt kunna sitta vänd mot den.

Funktionella tillägg och tillbehör

För att göra ditt konferensbord ännu mer användbart och praktiskt kan ett bord med exempelvis kabelhantering och teknikintegrering vara ett bra alternativ. Vi har flera olika smarta tillbehör, exempelvis kabelboxar och grenuttag för att enkelt ansluta elektroniska enheter.

Material

Alla våra bord är framtagna för att vara slitstarka, tåliga och lätta att hålla rena, oavsett material. Men det kan vara bra att fundera på vilken sorts bordsyta du vill ha. Vi har konferensbord med bordsskiva i laminat, högtryckslaminat och linoleum.

Ergonomi och komfort

Med höj- och sänkbara konferensbord kan du enkelt anpassa höjden efter individuella behov och preferenser. Detta gör det möjligt för användarna att arbeta i en bekväm och ergonomiskt korrekt position, oavsett om de sitter eller står. Läs mer om varför du ska hålla ståmöten!

Tips! Anti-fingerprint
Vissa av våra konferensbord har en praktiskt anti-fingerprintsyta, vilket innebär att fingeravtryck och andra fläckar minimeras.

Vilka är de olika typerna av konferensbord?

Vi har bord i en stor variation av modeller och former. Oavsett om du vill ha ett litet runt konferensbord eller ett högt mötesbord.

Tips! Köp en färdig möbelgrupp
Svårt att välja vad du ska ha för kombination av bord och stolar i konferensrummet? Vi har satt ihop färdiga konferensgrupper så du slipper!

Kontakta oss för mer information

När du är redo att uppdatera din arbetsplats med skrivbord är vi här för att hjälpa dig. Kontakta oss för personlig service och expertis som säkerställer att du får den bästa lösningen för dina behov.

Behöver du något annat till din arbetsplats?

Ett konferensrum är ju naturligtvis mer än bara ett bord. Vi har ett stort utbud av konferensstolar i en mängd olika modeller, storlekar och färger. Men se också till så att rummet är väl förberett för presentation, exempelvis en whiteboard eller glasskrivtavla, och att det finns möjlighet till förvaring. Vår serie QBUS har en mängd olika förvaringslösningar, från mindre hurtsar till smarta kombinationsmöbler, som passar perfekt i mötesrum. Vill du ha tips om hur du möblerar ett inbjudande rum för möten? Läs vår blogg om hur du inreder konferensrummet!

FAQ

Hur väljer man rätt storlek på ett konferensbord? Mät utrymmet där bordet ska stå och se till att det finns tillräckligt med plats runt bordet för att människor ska kunna röra sig runt bordet. Ett generellt riktmärke är att det ska finnas cirka 60-70 cm avstånd per person. Om det är ett mindre konferensrum och det inte finns plats för ett stort bord kan du överväga att använda flera små bord istället.
Vilka faktorer bör man tänka på vid placeringen av ett konferensbord?
Se till att konferensbordet passar proportionellt i rummet och ger tillräckligt med utrymme för deltagarna. Glöm inte heller att deltagarna ska kunna kommunicera och interagera smidigt, det vill säga både se och höra varandra tydligt.