• Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
  • 3 års garanti
0
Min varukorg
Exkl. moms (Ändra)
Subtotal
Pris/st
Antal
Produkt
Inga produkter i kundvagnen
Varuvärde:
0:-
Gå till kassan
Ändra
SOMMAR-REA Inredningsprojekt

Rätt belysning ger bättre arbetsmiljö

Rätt belysning ger bättre arbetsmiljö
Artikel

Det är förmodligen inte varje dag som du funderar över belysningen på din arbetsplats. Men faktum är att rätt belysning genererar både bättre arbetsmiljö och påverkar energiförbrukningen positivt. Peter Helsén på Matting AB – Sveriges största leverantörer och tillverkare av produkter för den ergonomiska arbetsplatsen, ger tips på hur du kan spara energi och samtidigt skapa en god arbetsmiljö med hjälp av rätt belysning.

Belysningen är viktig på alla kontor och arbetsplatser, men faller kanske ibland ner lite i prioriteringsordningen. Helt enkelt för att vi inte tänker på det.
– Ljusuppfattning är ytterst individuell, men faktum är att ett bra ljus kan främja produktionen mer än exempelvis högre löner, menar Peter Helsén på Matting AB – Sveriges största leverantörer och tillverkare av produkter för den ergonomiska arbetsplatsen.

Dålig belysning får fysiska konsekvenser

Vi arbetar ofta på samma kontor under många år. Det man kanske inte tänker på är att ögonen kräver olika ljus beroende på din ålder. Belysningen bör alltså anpassas över tiden. Har du under flera år utsatt dina ögon för undermålig belysning får det fysiska konsekvenser. Ingen vill dras med spänningar i huvud, axlar och nacke. Därför är det viktigt att göra en inventering och se över belysningen. Frågan är väl bara om du ska satsa på design eller enbart tänka på ergonomi?

Kombinera estetik med ergonomi

– Våga förändra, menar Peter Helsén. Det som upplevs som fräscht, stilrent och minimalistiskt kan mycket väl gå hand i hand med det ergonomiska alternativet.
– Det gäller att vara öppensinnad för att kunna kombinera estetik med god ljussättning. En utmaning så god som någon, men mycket relevant, konstaterar han.

Relaterade produkter
Skrivbordslampa APOLLO, LED, vit
Skrivbordslampa APOLLO, LED, vit
Art. nr: 91206
  • USB-port och dockningsstation
  • Energieffektiv LED-belysning
  • Dimmer med touchkontroll
– Det gäller att vara öppensinnad för att kunna kombinera estetik med god ljussättning. Våga förändra, det som upplevs som fräscht, stilrent och minimalistiskt kan mycket väl gå hand i hand med det ergonomiska alternativet.
Peter Helsén
Peter Helsén Matting AB