Vårt kvalitetsarbete tar aldrig paus

Kvalitetsmedvetandet går som en röd tråd genom hela vår verksamhet. Vi vet att det finns en människa bakom varje order, att varenda leverans räknas och bedöms. Därför arbetar vi efter ett strikt protokoll med löpande tester och märkningar, som säkerställer att alla våra produkter håller vad vi lovar. Allt för att med stolthet kunna säga att vi har bra grejer – och kunna erbjuda 7 års garanti på hela sortimentet.

Produkter att lita på – år efter år

Vi har byggt en koncern på idén att hjälpa människor att må bra på jobbet, genom att erbjuda inredning och utrustning för olika arbetssituationer. Därför vill vi såklart att du som kund ska lita på våra produkter. Du ska veta att var och en är ett säkert val som står pall för belastningar och ger dig de funktioner och den bekvämlighet du förväntar dig – år efter år. Följaktligen har vi en plan för att säkerställa en hög och jämn kvalitetsnivå på hela sortimentet.

Samma höga krav på hela utbudet

Vi står själva för design och tillverkning av en knapp tredjedel av vårt utbud, resten kommer i huvudsak från tillverkare i antingen Sverige eller Europa. Men oavsett ursprung, måste varje ny produkt passera nålsögat som är vår kvalitetsavdelning för att tas upp i sortimentet. Ingen produkt, inte ens våra egentillverkade, har en gräddfil in. Många nya produkter har testats av oberoende ackrediterade testinstitut – antingen genom vår eller våra leverantörers försorg.  Om vi själva är initiativtagare följer vi vår designprocess (läs mer här) till dess att produkten är godkänd och klar.

Kvalitetskontroll av nya produkter

Så vad tittar vi på för att säkerställa kvaliteten hos en ny produkt? Bedömningen görs alltid utifrån ett helhetsperspektiv och berör både produktens funktioner och dess yttre och inre egenskaper såsom ytfinish, slitstyrka, säkerhet och stabilitet. Dessutom beaktas emballagets förmåga att skydda produkten, monteringsanvisningens tydlighet, om produkten är lätt att sätta ihop och om den är märkt med rätt symboler (Byggvarubedömningen, Möbelfakta, Svanen, etc). Märkning med rätt symboler visar bland annat att produkten uppfyller högt ställda krav vad gäller kemiskt innehåll, ansvarsfulla leveranskedjor och miljöpåverkan under livscykeln. Först när varje del är OK får produkten sitt godkännande.

Kontroll av befintligt sortiment

Varje produkt i vårt sortiment har genomgått en grundlig kvalitetskontroll och till slut fått OK, men det betyder inte slutet för vår strävan efter perfektion. För att upprätthålla kvalitetsnivån i det befintliga sortimentet gör vi löpande tester vad gäller säkerhet, mått, hållfasthet och stabilitet. Därtill följer vi ständigt kundernas respons. Genom att dagligen följa upp reklamationer kan vi leta felkällor och snabbt åtgärda dessa. Var det fel på produkten, en felleverans eller en transportskada? Eller utnyttjade kunden sin rätt till öppet köp? När vi har svaret kan vi agera – genom att gottgöra kunden och påpeka en eventuell brist för tillverkaren. Jakten på kvalitet tar aldrig paus.

Ett ständigt förbättringsarbete

Vi är certifierade enligt ISO 9001 och arbetar i processer för att kvalitetssäkra alla led av vår verksamhet. ​Som en del i det ständiga förbättringsarbetet gör vi även fortlöpande översyner av våra leverantörer. Utvärderingen baseras på deras samarbetsvilja, leveranssäkerhet och förmåga att hålla en jämn och hög kvalitet. För bara det bästa är gott nog för våra kunder.

Bli först med att få våra erbjudanden och reportage!

Vill du ta del av unika möjligheter, information om nya produkter och reportage om hur du kan göra din arbetsplats lite bättre? Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev och bli först med att få våra bästa erbjudanden!
*När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy.