Ljuddämpning

Ljuddämpning för skola och förskola

Onödigt buller kan ha en negativ påverkan på barn både elever och lärare. Med ljudabsorbenter minskar höga ljudnivåer och gör rum, vare sig det är klassrum eller matsal, lättare att koncentrera sig i – vare sig det är för att läsa till prov eller umgås. På AJ Produkter erbjuder vi ett sortiment som innehåller allt du och skolan behöver för en bra och skön ljudmiljö. I utbudet hittar du allt från provskrivningsskärm till ljudabsorberande väggtextil, takhängda- och vägghängda absorbenter i olika former, tygklädda tavlor och golvskärm. Det vill säga; ett sortiment som sträcker sig från golv till tak. Nedan hittar du lite mer information om några av våra produkter!

Ljudabsorberande panel

Ljudisolerade paneler som hänger på väggen absorberar ljudvågor för att förhindra efterklang och därmed minska den övergripande bakgrundsljudet. De är mest effektiva när de monteras på motsatta väggar så att de fångar upp ljud från båda sidor av rummet. Dessa dekorativa väggpaneler finns i många olika former och storlekar med flera färgval, och till och med roliga mönster och motiv. Därför blir dessa paneler både funktion och dekoration!

Takmonterade ljudabsorbenter

Att använda takabsorbent dämpar ljuden som ekar i rum med högt i tak. De är perfekta i klassrum, skolhallar och mottagningsområden. En studie av KTHs Kungliga Tekniska Högskola i Stockholm visade att installation av akustiska takpaneler minskade den tid det tog för läraren att ordna klassen i början av lektionerna och att eleverna fick bättre resultat på lyssningstester. Absorbenter kan vara en enkel och effektiv lösning för att minska buller i alla inlärningsmiljöer. De är dessutom dekorativa i både färg och form.

Väggtextil

AJ Produkters unika ljudisolerade textilier är designade för att vara roliga och iögonfallande för barnen, men ger också en praktisk funktion genom att absorbera ljudet från rop, skrik, skrapstolar och bordsskivor som smäller. De är lätta att hänga med kardborrband och har en skena som gör det möjligt för tygpanelen att hänga bort från väggen för att ge bästa ljudabsorption. Tyget består av två lager: ett tyg med ett tryckt motiv och en ljudabsorberande filt. Många av våra elevbord, både elevbänk med lock och vanliga skrivbord, har ljuddämpande linoleum som också minskar onödigt slammer. Vissa av våra elevstolar med stativ i metall kan dessutom utrustas med filtbollsfötter. Om du behöver råd om vilken typ av brusreduceringslösningar som fungerar bäst i din skola, kontakta oss så hjälper vi dig gärna!