Håll rent och snyggt med AJ Produkters fattillbehör

Riktigt stora kvantiteter av vätskor och flytande ämnen behöver ordentlig förvaring, samt rätt fattillbehör. Om du har båt och behöver bunkra rejält med bensin inför sjösättning och sommarsäsong är ett stort fat bra för lagring i lämpligt och godkänt förråd. Men det är viktigt att du lagerhåller fatet med hygien och rengöring i åtanke. Både när du fyller på eller tömmer gäller det att vara noggrann. Ju fler tillbehör, desto lättare att hålla ordning i och kring förvaringskärlet. Här hittar du alla nödvändiga tillbehör för fathantering.

Trattar och lock

Att fylla ett stort fat tar tid och risken för spill är stor. Med en fattratt kan du smidigt fylla på ett slutet fat, så du slipper massor av stänk på fattoppen. Trattens breda öppning gör det smidigt att snabbt hälla innehållet i fatet. En bred trattöppning gör det väldigt enkelt att hälla ner innehållet i fatet. För en komplett samling tillbehör är även ett fatlock från AJ Produkter väldigt smidigt. Det monteras enkelt fast och går att lossa med hjälp av till exempel en skruvmejsel. Eller så köper du till en fatnyckel, som designats för snabba öppningar och på- och avtagning för fatkranar.

Fatpump och kranar

Då du vill överföra bensin eller olja från fatet lämpar sig en fatpump väldigt bra. AJ Produkters manuella pump drivs med en vev, utmärkt då du vill få över vätskan i en mindre plastdunk att ta med i båt eller bilbagage. Ett snabbare alternativ är att montera en tappkran direkt på fatet. Kranen gör det enkelt att tömma fatet på innehåll och om du lagerhåller petroleumbaserade vätskor kan det vara en god idé att investera i en fatventil. Ventilen minskar risken för explosion, om det skulle uppstå övertryck.