Kemikalieförvaring för säker förvaring av kemikalier

Förvara värdesaker & hemliga dokument - guide

Psst: Läs tipsen om hur du förvarar hemliga dokument och dina värdesaker.

Läs vår guide

Säker förvaring av kemikalier

Många arbetsplatser som dagligen hanterar olika kemikalier behöver en säker förvaring av vätskorna. Kemikalie- eller syraskåp är nödvändigt inom industrier, i lagermiljöer eller hos större rengöringsfirmor. Skåp med både ventilering och läcksäker sump som garanterar pålitlig förvaring. Här hittar du både skåp och hyllor från AJ Produkter, som är avsedda att säkert förvara lösningsmedel och kemikalier.

Säkra kemikalieskåp

AJ Produkters kemikalieskåp finns i flera olika utföranden och storlekar. De är testade Sveriges Tekniska Forskningsinstitut med avseende för godkänd ventilation. Skåpen är lackerade med flamsäkert pulverlack och brandisolering mellan de dubbla plåtdörrarna. Med flyttbara hyllplan anpassar du snabbt skåpförvaringen efter dina behov. Skåpen har även ställbara ventiler i över- och underkant, för bästa möjliga luftintag.

Håll gasen i tryggt förvar

Våra gasskåp är tillverkade i galvaniserad plåt och erbjuder säker förvaring av gasflaskor utomhus. Säkerhetsskåpen har god ventilation med öppningar för självdrag och är låsbara, vilket bidrar till att ytterligare höja säkerheten för både hantering och förvaring. Vid behov kan du enkelt komplettera hyllplanen i skåpet genom att köpa till extra hyllor, som säljs som tillbehör. Med en dokumenthållare kan du dessutom säkert förvara manualer och bruksanvisningar. Hållarna är väderbeständiga, enkla att montera och skyddar dokument från såväl smuts som fukt.

Syraskåp

I ett syraskåp kan du förvara både baser och syror åtskilda. Med AJ Produkters förvaringsskåp kan du välja mellan både flytt- och utdragbara hyllplan, för en god överblick och lätt åtkomst till det du behöver. Syraskåpen är utmärkta som förvaring i både laboratorium och skolmiljöer, är tillverkade i stryktålig plåt och har mycket god ventilation. Välj syraskåp med eller utan bottentråg. Men tänk på att placera frätande ämnen på hyllor under ögonhöjd.