Skrivbord

Upptäck vårt breda sortiment av skrivbord

Skrivbord är en central del av varje kontorsmiljö och kan ha en stor inverkan på produktiviteten och arbetsglädjen. Vi erbjuder en stor variation av skrivbord som passar olika behov och stilar. Oavsett om du behöver ett klassiskt skrivbord med fast stativ, ett hörnskrivbord eller en höj- och sänkbar modell har vi ett stort sortiment att välja från.

Välj rätt skrivbord för din arbetsplats

När du ska välja skrivbord till ditt företag finns det flera faktorer att ta i beaktning för att hitta det perfekta valet. Här är några viktiga punkter att fundera över.

Storlek och utrymme

Mät utrymmet där skrivbordet ska placeras för att försäkra dig om att det passar och inte tar upp för mycket plats.

Funktion och användning

Tänk över hur skrivbordet kommer att användas. Är det enbart till dig eller kommer du dela det med andra? Har du behov av extra förvaring eller är det ett litet bord du enbart behöver plats för laptop på?

Ergonomi och komfort

Ett skrivbord som kan justeras i höjd är viktigt för att undvika rygg- och nackbesvär. Ett höj- och sänkbart skrivbord kan anpassas efter användarens längd och hjälpa till att variera mellan sittande och stående arbete. Lär dig mer om ergonomi och hur du ska arbeta vid ditt skrivbord för att förebygga skador.

Material och stil

Ska skrivbordet matcha övrig inredning eller bli en kontrast? Skrivbord ska vara praktiska men kan också vara ett sätt att addera stil. Välj färg, modell och material som passar både dig och arbetsplatsen.

Tips! Extra förvaring och kabelhantering. Ett skrivbord med smart förvaring och kabelhållare kan hjälpa till att hålla skrivbordet både mer städat och organiserat men också effektivare att arbeta vid. Läs mer om hur du optimerar din skrivbordsförvaring!

Vad finns det för olika modeller på skrivbord?

Kontakta oss för mer information

När du är redo att uppdatera din arbetsplats med skrivbord är vi här för att hjälpa dig. Kontakta oss för personlig service och expertis som säkerställer att du får den bästa lösningen för dina behov.

Behöver du något annat till din arbetsplats?

En bra arbetsplats är ju mer än bara ett skrivbord. Vi guidar dig gärna till den bästa kontorsstolen för just dig – eller varför inte testa en aktiv stol? Ergonomi är viktigt vare sig du står eller sitter så har du ett höj- och sänkbart skrivbord är ett smart komplement en avlastande ståmatta. Och glöm inte en skrivbordslampa så du slipper huvudvärk och trötta ögon!

FAQ

Hur djupt skrivbord bör man ha? Ett standarddjup på skrivbord brukar vara cirka 600-800 mm.
Hur högt ska man ha sitt skrivbord?
Höjden på ditt skrivbord bör vara anpassad efter din kroppslängd. En generell riktlinje är att skrivbordets höjd ska vara så att armbågarna kan böjas i en 90 graders vinkel när du sitter bekvämt vid skrivbordet.
Hur stort skrivbord behöver man?
Storleken beror på individuella behov men det är bra att utgå från hur mycket utrymme du har och hur stor arbetsyta som behövs.
Hur högt ska ett skrivbord vara när man står och jobbar? Ett höj- och sänkbart skrivbord ska anpassas efter din längd vare sig du står eller sitter. Du ska kunna ha underarmarna i samma läge som när du sitter vid ditt skrivbord, så att underarmarna kan ligga parallellt med bordsskivan.